CHP’li Çiftçi’den Başkan Özkan’a eleştiri ve sorular

CHP Karacabey İlçe Başkanı Ayfer Şahin Çiftçi, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın sorduğu sorulara yanıt veremeyip, geçiştirmeye çalıştırdığını iddia etti ve Başkan Özkan’a yeni sorular ve eleştiriler yöneltti.
CHP Karacabey İlçe Başkanı Ayfer Şahin Çiftçi yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Sayın Özkan, biz kitap okumaya ve öğrencilerimize kitap okutulmasına karşı değiliz. Birincisi bu sizin göreviniz değil. Bırakın çocuklarımız eğitimini okullarda alsın. Sizin siyasi şovunuz uğruna okullar yarım gün tatil edilemez. Türkçe Olimpiyatları adı altında zamanında bunu FETÖ de yapmıştı. Anlaşılan o ki Ali Özkan, zamanında partisinin kol kola yürüdüğü ve “Ne istediniz de vermedik?” dedikleri FETÖ’ye özenmiş ve “Başkanımla Okuyorum” adı altında “Türkçe Olimpiyatları”nı Karacabey’den başlatmıştır. Sayın Özkan, Karacabey’de okullara her belediye başkanı döneminde bakım, onarım ve hizmet desteği verilmiştir. Rahmetli Ali Hayri Dörter, Erol Onur ve Ergün Koç döneminde de ciddi destekler verilmiştir. Bu işleri geçiniz, kuru lakırtıya karnımız tok.
Ali Özkan, 15 Temmuz FETÖ terör örgütüne karşı ilk harekete geçen kendisinin olduğunu savunuyor. CHP’nin de panik halinde aday bulmakta güçlük çektiğinden bahsediyor. Sayın Başkan, sen CHP adına kaygılanma. CHP, FETÖ’ye Türkiye’nin bütün kurumlarını teslim etmedi. Öğrencilerimizin sorularını çaldırmadı. AKP, 2001’de Pensilvanya’da FETÖ tarafından kurulan bir partidir. FETÖ ile el ele vererek Türkiye’yi bugünleri getiren sizlersiniz. Bunun hesabını çok ağır şekilde ödeyeceksiniz. Sayın Başkan, öğrencilerin üzerinden geleceğini garanti altına almak yerine hizmetlerinle ön plana çık. İlçede “Belediye’nin arka bahçesi” diye tabir edilen Dayı Karacabey Derneği, son 4 yılda Cumhuriyet tarihinde ilk kurulan Kızılay Derneği’nin bile bütçesini solladığı iddia edilmekte. Her belediyeye işi düşen vatandaşın buraya yönlendirildiği anlatılmakta. Ve son günlerde bu dernek üzerinden adeta seçim yatırımı gibi AK Partili mahalle temsilcileri tarafından para dağıtıldığı konuşulmakta. Peki bu değirmenin suyu nereden geliyor. En büyük dedikodu ise FETÖ adına ilk harekete geçtiğini savunan Ali Özkan adına dernek parasından FETÖ kapkaççılarına ciddi bir rakam kaptırıldığı konuşuluyor. Peki bu dernek sizin babanızın malı mıdır ki dernek bütçesinden sizinle ilgili iddianın ortadan kalkması için bu bedel ödeniyor? Bu bedel neyin karşılığında ödenmiştir? Kapkaççılardan geri iade alınmış mıdır? Alınmadıysa bu para dernek kasasına kim tarafından ödenmiştir? Bu konuda da kamuoyunu bilgilendirirseniz adınız yine FETÖ konusunda ilk sıralara yazılacaktır.
4 yılı aşkın süredir bilboardlarda cak-cek diyerek ve sözde mobil başkan sıfatıyla çayla, çorbayla gününü gün eden, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan yerel seçimlere 9 ay gibi kısa bir süre kalırken birden bire halkına hizmet etme aşkına büründü. Otoparklar yapılacakmış, Tarım AVM yapılacakmış, kadınlarımızın ve çocuklarımızın büyük rahatsızlık duyduğu alkollü mekanlar şehir dışına taşınacakmış, ancak gelin görün ki ortada ne bir somut proje nede ekonomi yönünden bir planlama var. Örnek kent, müreffeh kent, diyerek her platformda nutuk atan Ali Özkan görev süresinin bitmesine yakın bir zaman kala ilçeyi toz yutan bir kent görünümüne kavuşturmuştur. Sözde Karacabeyliler Ali Özkan’ın deyimi ile alt yapı çalışmalarına tam not vererek dönüşüm çalışmalarından memnuniyetliklerini ifade ediyorlarmış. Yaşanan sıkıntılar katlanmaya değer bulunuyormuş. Ali Özkan’a tavsiyemiz kendi hayal dünyasından bir an önce kurtulup gerçekleri görmesidir. İlçede yapılan plansız tüm çalışmalar halkımızı canından bezdirmiştir. Bir diğer içler acısı olan mevkii de Bayramdere, Yeniköy ve Kurşunlu’dur. Bir türlü genişletilemeyen karayolu ve bir türlü bitirilemeyen alt yapı ve sahil düzenleme çalışmaları burada yaşamını sürdüren halkımıza yaka silkeletmektedir. 4 yılı aşkın bir süre çerçevesinde Karacabey sadece tabela şehri olmaktan öteye geçememiştir. Seçimlere yakın bir zaman kala birden bire hizmet iştahı kabaran Ali Özkan maalesef Karacabey’in 20 yılını çalmıştır. Birde her açıklamasında ekonomik yönden çok güçlü bir hale gelen belediye olmakla övünmektedir. Allah aşkına çok güçlü bir belediye isek neden sürekli meclisten borçlanma talep edilmektedir. Bu gün iktidarın ülkeyi düşürdüğü ekonomik durum ne ise Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Karacabey Belediyesi de aynı durumdadır. Şimdi Belediye Başkanı Ali Özkan’a kamuoyunu bilgilendirmek adına cevaplaması için şu soruları soruyorum;
1-) Göreve geldiğiniz günden bu güne ilçe halkı adına kalıcı hangi hizmeti ürettiniz? Kaç TL harcadınız?
2-) Göreve geldiğiniz günden bu güne ilçe ve kırsal mahallelerde bulunan tarla vasfındaki arazilerden kaç dönümü sattınız? Bu satışlardan elde edilen gelir kaç Türk Lirası’dır?
3-) Belediyemizin bu gün için kasasında kaç Türk Lirası vardır? Kamu ve özel bankalara olan borcu ne kadardır? Bunların ödeme planı nedir?
Haydi başkan ekonomik yönden güçlü olduğunu iddia ettiğiniz belediyemizin mali tablosunu bir açıklayın da Karacabey kamuoyu sizin hizmet döneminizde neler yapılıp yapılmadığını, belediyenin ne kadar borcu olup olmadığını bilsin. Sorularıma ceval vermeyip, yine saldırıya geçecekseniz size şu atasözünü hatırlatmak isterim;
Abdal ata binince bey oldum sanır, şalgam aşa girince yağ oldum sanır. (Görmemiş kişi, rastlantı olarak layık olmadığı bir duruma kavuşsa bu durum kendisinin hakkı imiş gibi aptalca böbürlenir)”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.