Karacabey’de tarım yok olmasın!

Ziraat Odası, “Otoyol Projesi”ni masaya yatırdı:
Karacabey Ziraat Odası,  “Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi” ile ilgili görüş ve sakıncalarını kamuoyuyla paylaştı.
Projenin direkt olarak Karacabey’i etkilediğine değinen Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu ile Meclis Başkanı Nuri Karaca, ilçenin bir tarım kenti olması nedeniyle gereken çalışmalara başladıklarını belirtti.
Konuyla ilgili komisyon kurduklarını kaydeden Karahasanoğlu ile Karaca, “Kurduğumuz komisyon tarafından yapılan ilk çalışmalara göre ilçemize bağlı Gönü, Yolağzı, Cambaz, Harmanlı, Seyran köylerimizdeki araziler ile merkez bölgemizde bulunan Bayıraltı, Karatopraklar, Baltacıbaşı, Çerkezadası, Ortaçayır mevkilerindeki 1.sınıf tarım arazilerinin projenin geçeceği güzergâhta bulunduğu için bu bölgelerde bazı itirazlarımız bulunmaktadır. Ancak itirazlarımızı detaylandırabilmek ve çözüm önerileri sunabilmek için projeye ait internet sitesinde elde ettiğimiz haritalar yeterli olmamaktadır. Bu sebeple proje yetkileri ile belirtilen alanlarda detaylı inceleme yapılmasını talep etmekteyiz.
Diğer ve en önemli kaygımız ise, Çorlu ve Dilovası örneklerinde yaşandığı gibi tarım ilçesi olan Karacabey’de otoyol inşaatının sonrasında sanayileşmenin fazlalaşmasıdır. Bunun bir sonucu olarak da çevre araziler ile su kaynaklarımızın kirlenerek tarımın ilçemizde bitmesi en önemli korkumuzdur. Otoyolu ürünlerimizin yeni pazarlara daha hızlı ve pratik bir şekilde ulaşması için önemli bir fırsat olarak görmekteyiz ancak gereken önlemlerin alınarak ilçemizde sanayileşmenin engellemesini istemekteyiz” şeklinde konuştu.
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.