Karacabey’de spor çağ atladı!

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan son bir yılda gerçekleştirilen sportif alt yapı çalışmaları ile ilçe sporunda çağ değişikliğinin yaşandığını söyledi.
On yıl gibi kısa bir süre önce Metropol kentlerde bile olmayan Stad ışıklandırma sisteminin önümüzdeki günlerde Karacabey stadyumunda da hizmete gireceğine vurgu yapan Belediye Başkanı Ali Özkan: “Karacabey’de Spor Çağ Atlamıştır” şeklinde konuştu.
Belediyenin sportif alt yapı atılımları ile son bir yıllık dönemde lisanslı sporcu sayısını 300 den 3000 e çıkarılarak on katlık bir artışın yakalandığını belirten başkan Ali Özkan, “Spor gelecek nesillerin sağlık ve mutluluğu için olmazsa olmazlardandır. Tüm ilçe halkını 7’den 70’e sporla ve sportif alanlarla buluşturmayı hedefliyoruz. Amatör ve Profesyonel branşlarda başarı için alt yapı ve tesisleşmenin öneminin bilinci içerisinde çalışıyor. Bu doğrultuda ‘Taşıma su ile Değirmen Dönmeyeceği” fikrinden hareketle, Futbol, Basketbol, Voleybol, Güreş, Yüzme, Tenis branşlarında çığ gibi bir alt yapı takımları oluşturduk. Yakın gelecekte bu branşlarda alt yapıdan gelen çocuklarımız ülke sporuna damga vuracak başarılara imza atacaklardır. Bu konuda bizlere desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Karacabeyli hemşerilerimize ve Sponsor işadamlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
Karacabey Belediyespor’un halen Süper Amatör Küme’de şampiyonluk mücadelesi verdiğini ve önümüzdeki yıl Bölgesel Amatör lig ve akabinde 3. Profesyonel ligin hedeflediğine vurgu yapan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın İlçedeki gerçekleştirdikleri tesisler ile mevcut sportif durum hakkında yaptığı açıklamada şu bilgiler yer aldı:

Karacabey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü 
     
  Kuruluş Tarihi:  2012 Renkleri Mavi, Siyah, Beyaz
  Faaliyette Bulunan Branşlar: Futbol Basketbol, Voleybol, Güreş, Yüzme, Tenis
     
  Sportif Tesisler:
     
1 Karacabey Panayır yerinde Öğretmenler parkı içerisinde Alt yapı tesisleri:
  Karacabey Belediyespor tesisleri: 2 halı saha, 2 basketbol sahası, 2 voleybol sahası, 2 tenis kortu, 1 kaykay pisti, 1 tane idari bina
2 Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Karacabey Stadyumunda yürütülen çalışmalar:
  Gece maçları için Işıklandırma sistemi, Elektronik skorboard, Mevcut Tribünlerin ilave tribünler ile büyütülmesi, Akreditasyon odası, Doping kontrol odası, 4 Tane takım soyunma odası, Bayan Hakem odası, Erkek Hakem Odası, Basın Toplantı Odası, Stat Müdürü odası, Tüm İlçe Stadının Koltuklarla döşenmesi, Karşı Tribünün genişletilmesi ve tadilatı, Karşı Tribünün yanına deplasman tribünü yapılması.
3 Bursa Büyükşehir Belediyesinin Karacabey Stadyumunun yanında gerçekleştirdiği ilave tesisler: 
  Bir adet sentetik çimle kaplı saha.
4 Türkiye Futbol Federasyonu, Kaynak Kullandırma birimince 3000 TL yatırımla 2016 yılında uygulanacak yatırımlar:
  Yer: Öğretmenler Parkı Karacabey Belediye Spor yerleşkesi: 1 Adet Nizami Çim Saha 1 tane sentetik saha, Alt katı yemekhane,  fitness salonu, Seminer salonu, idari odalar, Soyunma odaları, Üst katı yatakhane, 3000 TL yatırımla gerçekleştirilecek
     
  Branşlar
     
5 Son 1 yıllık çalışmalarla ilçedeki lisanslı sporcu sayısı 300’den 10 kat artış sağlanarak 3000’e ulaştı.
6 Futbol Şubesi
6-A Altyapısında 600 lisanslı sporcu öğrenci yer alıyor:
6-B U11, U12, U13, U14, U15, U16, U17 (*Not: U – Upper Anlamında olup, U11 “On bir Yaşın Altondakiler” anlamını taşımaktadır)Bursa Bölgesel liginde tüm yaş kategorilerinde karşılaşmalar yapıyor. A Takım Teknik direktörü Metin Aydemir
6-C Yardımcı Antrenörle: Levent Güven, Altyapı Antrenörleri: Sezgin Kaya, Güray Yılmaz, Cumhur Türe
7 Basketbol Şubesi
  200 lisanslı sporcusu var, 3 kategoride takımları mücadele ediyor: Gençler, Yıldızlar, Minikler
8 Voleybol Şubesi  
  150 lisanslı sporcusu var .Kızlar ve Erkekler takımları var
9 Güreş Şubesi
  200 lisanslı sporcusu var. Önceki gün Bursa Şampiyonu oldu.
10 Yüzme –Tenis Şubesi
  300 Lisanslı sporcusu var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.