Karacabey’de gün, geceye döndü!

Domates üreticisine son darbeyi sağanak yağış ve dolu vurdu.

*Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, hava koşulları uygun olursa bugün Ziraat Odası yöneticileri ile birlikte yağıştan ve doludan zarar gördüğü belirtilen ovadaki tarlalarda inceleme yapacak.

Karacabey’de dün meydana gelen sağanak yağış ve dolu, tarlada domatesi bulunan çiftçiyi vurdu. Yağış öncesi kararan hava ise gün ortasında gece görüntüsü yaşanmasına neden oldu.
Karacabey’de dün sabahki güneşli hava, öğle saatlerinde karardı ve birden sağanak yağmura çevirdi. Vatandaşların hazırlıksız yakalandığı yağış, özellikle ova köylerinde hayatı olumsuz etkiledi. Gün ortasında hava kararırken, birçok bölgede ise taşkınların yaşandığı öğrenildi.
Sağanak yağmurun, ova köylerinde dolu ile birlikte daha etkili yağdığı belirtilirken, domateslerde büyük zarar meydana geldiği açıklandı. Ziraat Odası Meclis Başkanı Nuri Karaca yaptığı değerlendirmede, tarlada yüzde 25 civarında kalan domateslerin büyük zarar gördüğünü söyledi. Yağmurun pancar, mısır gibi ürünleri etkilemeyeceğini de dile getiren Karaca, “Domateslerin yüzde 75 oranındaki kısmı toplandı. Ancak geç ekilen domateslerde büyük zarar yaşanması kaçınılmaz” dedi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava tahminlerine göre bugün de yağışlar devam edecek. Yarın ki az bulutlu havanın Cumartesi günü mevsim normallerine döneceği belirtildi.
Hava koşullarının uygun olması durumunda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün Ziraat Odası yöneticileri ile birlikte bugün ova köylerinde inceleme yapması bekleniyor.

 

karacabey2

 

karacabey3

 

karacabey4

 

karacabey5

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.