“İlköğretim Haftası” coşkulu kutlandı

Karacabey’de 2014-2015 eğitim ve öğretim yılıyla birlikte başlayan “İlköğretim Haftası” dün düzenlenen törenle kutlandı.
İlk olarak Cumhuriyet Alanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar, Muhsin Özdamar İlkokulu’nda devam etti.
Muhsin Özdamar İlkokulu’ndaki programa, Kaymakam Ahmet Yurtseven, Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Türe, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Hayati Sarı, Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Müftü Hikmet Yazıcı, AK Parti ve CHP yöneticileri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Saydı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Okul Müdürü Mesut Şinasi Eren ve Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin’in konuşmalarıyla devam etti. Konuşmasında, yeni eğitim döneminin öğrenci, öğretmen ve velilere hayırlı olması temennisinde bulunan Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, “Okullar bireyi hayata hazırlayan ve mükemmelleşme çabalarını başarıya ulaştıran eğitim yuvasıdır.
Yaklaşık 650 öğretmen ve 14 bin öğrencimizle, İlçe merkezimizde 8 ilkokul, 6 ortaokul, 8 lise, köylerimizde 5 birleştirilmiş sınıflı okul, 9 ilk ve ortaokul olmak üzere tüm kurumlarımız eğitim-öğretime hazır durumdadır. Bugün 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılına huzur ve güven içinde girmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
Hayatımızın önemli aşamaları olan eğitim-öğretim sürecinde göstereceğimiz başarı inanıyorum ki, bir önceki yıldan daha verimli olacaktır. Öğrencilerimize aktardıklarımız, geleceğimizin temeli ve teminatı olacaktır.
Bizim bütün gayretimiz öğrencilerin yetişmesi ve iyi vatandaş olabilmesi içindir. Önümüzdeki yüzyılın bilim adamları, yöneticileri, öğretmenleri, avukatları, mühendisleri, doktorları bu sıralardan çıkacaktır. Bu yüzden çağın teknolojik gelişmelerinden mutlaka yararlanılmalıdır. Öğrenci önce iyi insan olmalı sonra çağı yakalamalıdır. Bizler öğrencilerimiz için elimizden gelen her şeyi yapacağız; okuyan, araştıran, sorgulayan, sonuç alabilen, ülkesini, milletini ve bayrağını seven öğrenci yetiştirmemiz en büyük amacımızdır” dedi.
Konuşmaların ardından öğrencilerin şiir okumasıyla devam eden programda, okula yeni katılan öğrencilere hoş geldiniz çiçeği sunuldu.
Program, protokol üyelerince kesilen kurdelenin ardından ilk dersin işlenmesiyle sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.