Karacabey’de FETÖ’den 20 kişi tutuklandı

Karacabey’de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FÖT/PDY) soruşturması kapsamında sürdürülen operasyonlar devam ediyor. Önceki gün Ali D. isimli kişi ile birlikte Karacabey İcra Müdürlüğü’nde müdür yardımcısı olarak görev yapan M.G. ‘Terör örgütüne üye olmak’ suçundan gözaltına alındı. Gözaltına alınanların sayısı 88’e ulaşırken, 20 kişi tutuklandı.
Önceki gün Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Karacabey ve Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı’nda görevli zabıt katibi, yazı işleri müdürü ve icra müdür yardımcıları hakkında FETÖ/PDY’ye terör örgütüne üye olduğu iddiasıyla şahısların adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. 18 şüpheli operasyon kapsamında gözaltına alındı. Karacabey’den yalnızca İcra Müdürlüğü’nde müdür yardımcısı olarak görev yapan M.G.’nin gözaltına alındığı öğrenildi. Şüphelilerin örgütün haberleşme aracı olan bylock programını kullandığı ve bazılarının da terör örgütü liderinin verdiği talimatlara uyarak Bank Asya’ya para yardımı yaptığı iddia edildi.
Ayrıca Emniyet Müdürlüğü tarafından ilçede bir eve daha operasyon yapıldı. Operasyonda Ali D. isimli kişi ‘Terör örgütüne üye olmak’ suçundan gözaltına alındı. Böylelikle Karacabey’de 15 Temmuz’dan bu yana FETÖ kapsamında gözaltına alınanların sayısı 88’e yükseldi. Gözaltına alınanların 20’si tutuklanırken, 38’i adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 30 kişi hakkında ise işlemlerin devam ettiği bildirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.