Karacabey’de 14 parti seçime girecek

Karacabey’de, partilerin aday listelerini Seçim Kurulu Başkanlığı’na teslim etmesinin ardından 14 partinin seçime katılacağı belirlendi.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Saadet Partisi (SP), Demokrat Parti (DP), Büyük Birlik Partisi (BBP), Demokratik Sol Parti (DSP) ve İşçi Partisi’nin (İP) yanı sıra Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye Komünist Partisi (TKP), Bağımsız Türkiye Partisi (BTP), Millet Partisi (MP) ile Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin de (ÖDP) seçime katılacakları öğrenildi.
Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) belediye başkan adayı olarak Kasım Çalımlı gösterilirken, meclis listesinde Nihat Kahraman, Servet Sami, Mehmet Gönültaş, Celal Döner, Rıdvan Tipiç ve Metin Yılmaz yer aldı.
Bağımsız Türkiye Partisi’nin (BTP) belediye başkan adayı Ahmet Kütüp oldu. Bu partiden Mustafa Garaçoğlu tek meclis üyesi adayı gösterildi.
Zülfi Özkır’ı belediye başkan adayı gösteren Millet Partisi (MP), meclis üyesi olarak da Hasan Top’u çıkardı.
Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR), Türkiye Komünist Partisi ile Özgürlük ve Dayanışma Partisi belediye başkan adayı çıkarmazken, meclis üyesi adayları ise şu isimlerden oluştu:
HEPAR; Belediye meclis üyesi adayı: Özcan Bilgili.
TKP; Belediye meclis üyesi adayı; Korkut Tuğrul Aykaç.
ÖDP; Belediye meclis üyesi adayları: Halil Yavuz, Çetin Ceviz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.