Karacabey’de 101. yıkım gerçekleşti

• Karacabey Belediyesi, kent genelindeki metruk binalarla mücadelede hız kesmiyor. Karacabey Belediyesi, son yaptığı yıkımlarda kırsaldan gelen talepleri yerine getiriyor. Önceki gün Nasrettin Mahallesinde gerçekleşen yıkımla, ilçede ortadan kaldırılan metruk bina sayısı 101 oldu.

Karacabey’de toplum sağlığını ve güvenliğini tehdit eden metruk binalarla mücadele hız kesmiyor.

‘Daha yaşanabilir bir kent’ hedefiyle çalışmalarını sürdüren Karacabey Belediyesi, kent genelindeki metruk binaları bir bir ortadan kaldırarak, önemli bir problemi ortadan kaldırıyor.

Karacabey Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yıkımı gerçekleştirilen metruk binalara, önceki gün Nasrettin Mahallesinde bir yenisi daha eklendi. Ekipler, geçtiğimiz hafta da bir başka kırsal mahalle olan Şahin, Gönü ve Yolğazı gibi kırsal mahallelerde yıkımlar gerçekleştirmişti.

Tehlikelerin önüne geçiliyor

Vatandaşlar için hem güvenlik hem de sağlık açısından risk teşkil eden metruk binalarla mücadeleyi önemsediklerini kaydeden Belediye Başkanı Ali Özkan, “Metruk binalar bildiğiniz gibi hem güvenlik hem de sağlık açısından risk unsuru teşkil ediyor. Ayrıca estetik olarak da kötü görünüme neden oluyor. Ve bu tip binalar kötü amaçlı kullanımlara neden olabildiği için çevresinde yaşayan vatandaşlar açısından tehlike arz ediyor. Bizler, bu tip problemleri ortadan kaldırarak, yıkım işlemlerini titiz bir şekilde sürdürüyoruz. Yıkımı yapılan bölgenin otopark alanı olarak kullanılmasını sağlayarak, önemli bir ihtiyacı daha çözüme kavuşturuyoruz. Bu konuda mahalle halkından muhtar aracılığıyla veya doğrudan belediyemize yapılan şikayet taleplerini dikkate alarak adım atıyoruz. Bu konudaki mücadelemiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.