Karacabey ve Mustafakemalpaşa el ele

 

*Bursa Karacabeyliler Derneği, Mustafakemalpaşalılar Derneği’nin konuğu oldu.

Bursa Karacabeyliler Derneği’nin her Salı akşamı gerçekleştirdiği, “Tanış Gecesi Programı” bu hafta Mustafakemalpaşalılar Derneği’nde yapıldı.

Mustafakemalpaşalıların daveti üzerine görkemli bir şekilde karşılanan Karacabeyliler Derneği, birlikte “el ele” mesajı verdi.

Yaklaşık 400 kişinin yer aldığı toplantıda konuşan Mustafakemalpaşalılar Derneği Başkanı Mustafa Kemal Dayıoğlu, Bursa’da Karacabeyliler Derneği’nin de kurulmasıyla artık daha güçlü olduklarını kaydetti. Karacabey’in kardeş ilçe olduğunu belirten Dayıoğlu, “İki derneğin bu denli birbirlerine yaklaşması ve birlikte hareket etmesi tüm Bursa ve iki ilçe halkı insanları tarafından hoşgörü ve taktirle karşılanmaktadır. Karacabeyliler Derneğini bu günlere kadar birçok kişi kurmak istedi ancak başarılı olamadı. Bu onur Sayın Yüksel Ceylan’a nasip oldu” dedi.

Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan ise, iki kardeş ilçeyi bir bütün olarak gördüklerini dile getirdi.

İki ilçe kardeşliğinin gelecek nesillere kadar taşınması dileklerinde bulunan Ceylan, “14 Şubat 2012 tarihinde Sevgililer Günü’nde derneğimizde atılan ilk toplantıda başlayan bu dostluk ve kardeşliğin bizden sonraki nesillere de taşınması için elimizden geleni yapmaya hazırız.

Karacabey ile Mustafakemalpaşa kardeştir. Çünkü bu iki ilçe yıllar önce Kirmasti ve Mihaliç adlı iki kardeşin birbirlerinden ayrılmasıyla kurulmuştur. Bizler de bu iki ilçenin ilişkilerinin daha güçlenmesi ve kalıcı olması için dostluk köprülerimizi arttıracağız. İki ilçe belediyesi tarafından düzenlenen ve başarısıyla tüm halkımız tarafından taktirle karşılanan Karacabey Harası’ndaki Hıdrellez Festivali bunun ilkiydi. İnanıyorum ki birlikte daha çok büyük projelere imza atacağız” diye konuştu.

Yaklaşmakta olan 2014 yerel seçimlerinde birlikte hareket etme kararı alan iki kardeş dernek, aday çıkarma ve bunun gibi konularda komiteler kurarak fikir alışverişinde bulunacak.

Her zaman seçilmiş bir kişinin desteklenmesi gerektiğini belirten Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, “Amacımız, seçilmişi desteklemek, ilçemize ve ilimize kayıp yıllar yaşatmamaktır” diyerek konuya dikkat çekti.

Toplantı sonunda iki dernek yöneticileri, yaklaşmakta olan Ramazan ayı içerisinde Bursa’da bir iftar yemeği düzenleme kararı aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.