Çiftçiye çay kaşığıyla, yandaşlara kepçeyle

 

CHP Milletvekili Tayan, AKP’nin üreticiyi kandırdığını söyledi:

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisine dün bir ziyaret gerçekleştiren Bursa Milletvekili Turhan Tayan, yenilenen ilçe yönetimine başarı diledi. Karacabey gündemi hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulunan Tayan, “Vatandaşın hakkını aramak için gece gündüz demeden koşturuyoruz” dedi.

            Parti Binası’ndaki ziyarete CHP İlçe Başkanı Gönül Avil ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, Kadın Kolları ve çok sayıda üye katıldı.

            Karacabey’in tarım konusunda önemli sorunlarla karşı karşıya bulunduğuna dikkat çeken CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, özellikle buğday fiyatlarında çiftçinin kandırıldığını söyledi.

            Konuyla ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına yazılı soru önergesi verdiğini duyuran Tayan, “Buğday fiyatları geçen yıl ton bazında 610 lira olarak açıklanmış, ancak alımlar başladıktan sonra 585 liraya düşmüştü. Bu yıl ise 665 lira olarak açıklanan buğday fiyatları, şu an için 530 liraya geriledi. Böyle bir alım politikası çiftçilerimizi tüccarın esiri haline getirmiştir. Normal koşullarda buğday maliyetleri ton bazında 710 liradır. AKP Hükümeti, halkını kandırmaya devam etmektedir. Üreticiye yüzde 10 destek veren hükümet, gübre, mazot ve ilaç fiyatlarına yüzde 40’a varan zamlar yapmaktadır. AKP zihniyeti çiftçiye çay kaşığıyla verirken, yandaşlarına ise kepçeyle destek olmaktadır.” diye konuştu.

            Karacabey’de yeni buğday alım istasyonlarına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Tayan, bu konuyu da sürekli dile getirdiklerini söyledi.

            Buğday fiyatlarından baskılar nedeniyle bazı çiftçilerin memnun olduklarını söylemesinin gerçekleri değiştiremeyeceğini ifade eden Turhan Tayan, “Görünen köy kılavuz istemez. Çiftçi perişan. Karacabey üreticisi mutsuz. Karacabey çiftçisi mutsuzsa Türkiye mutsuz demektir” dedi.

            Gölecik Barajı yapımı ile Okçugöl yolunun düzenlenmesi konularına da değinen Tayan, “Gölecik Barajı bir an önce yapılmalıdır. Bu konuda verdiğimiz soru önergesine 2012 yılı sonuna kadar projenin tamamlanacağı yönünde bilgi verildi. Ancak ortada hiçbir çalışma yok. Diğer taraftan yaşamsal öneme sahip olan Okçugöl yolunun da bir an önce düzenlenmesi gerekmektedir. Bize gündemlerinde olduğunu belirterek ‘yapacağız’ diyorlar. Hep aynı şeyi tekrarlıyorlar ancak ortada icraat yok” ifadelerine yer verdi.

            Son olarak yaklaşan yerel seçimlerle ilgili konuşan CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, “Karacabey’in yerel yönetim olarak da büyük sıkıntıları var. Halkımızın şeffaf, dürüst ve becerikli bir yerel yönetime kavuşmasına az kaldı. Bu müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Her zaman yeni ilçe yönetimimizin yanındayım. Birlikte büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum” şeklinde sözlerini noktaladı.     

             

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.