Karacabey ve Bursa’nın ‘İNCİSİ’ Tavacı Refik!

Karacabey’e ve Bursa’ya değer katan ve Türkiye‘nin en önemli lezzet duraklarından biri olmayı başaran Tavacı Refik, hizmet ve lezzet kalitesi ile ülke gündeminde kalmaya devam ediyor.

Tavacı Refik, ‘Türkiye’nin Enleri Altın Taç Ödülü’nden sonra Türkiye’nin incileri ödülüne de layık görüldü. Türkiye’nin ilk ve tek özgün gastronomi derecelendirme sistemiyle hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’ 2020’de Bursa’nın incilerinde ilk 15’e girmeyi başaran Tavacı Refik yine Karacabey’in gururu oldu.

Birçok ödül dışında, Yedy ve Gastronomi kitabından yemek yenilebilecek yerler ödülünü alan Tavacı Refik, 8 Şubat 2020’de Kahya Medya ve Dada Medya Grubun düzenlemiş olduğu ünlüler geçidinin yaşandığı Altın Taç Ödül Töreni’nde “Türkiye’nin En Başarılı Et Lokantası” ödülüne layık görülmüştü.

Bu güne kadar birçok gurme ustasının “Mutlaka gidilmesi gereken yer” olarak adres gösterdiği, yurt içi ve yurt dışı yazılı basında yer alan Tavacı Refik şimdi de ‘İncili Gastronomi Rehberi’ 2020’de ‘İnci’ kazanan restaurant oldu.  26.02.2020 tarihinde Türkiye’nin ilk ve tek özgün gastronomi derecelendirme sistemiyle hazırlanan Hürriyet ve Karaca iş birliği ile gastronomi dünyasına kazandırılan ‘İncili Gastronomi Rehberi’ 2020 Hürriyet Kitap etiketiyle yayımlandı. Bir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yapılan değerlendirmeler sonucu İnci kazanan restoranlar düzenlenen davette sahiplerini buldu. İlçemizin gururu olan ve lezzetleriyle ülke çapında nam salmış Tavacı Refik’e ‘İnci’ ödülü İstanbul Shangri-La Bophorus’ta gerçekleştirilen törenle takdim edildi.

Yıllardır tadıyla ve verdiği hizmetle adını ülke çapında duyuran ve çevre il ve ilçelerden dahi müşterilerini sırf yemek için Karacabey’e getirmeyi başaran Tavacı Refik, Haber Türk, Been Gurme ve yerel kanallar,  yurt içi,  yurt dışı yazılı basın,  dergilerde yer alırken, ünlü Gastronomi uzmanlarının listesinde de ve internette mutlaka gidilmesi gereken yer olarak gösterilen bir adres olmayı başardı.

Karacabey’in önemli gastronomik değerlerinden biri olan Tavacı Refik, 7’den 70’e herkesin gözdesi oldu. 25 yıldır yemek sektöründe hizmet veren Tavacı Refik, Bursa’da İskender ve kestane şekerinin yanında artık saç tavanın da yer almasını sağladı. Geçmişten bugüne çeşitli denemelerle yaptığı yemeklerine farklı bir tat katan Refik Berber, ortalama süresi 15-20 dakika olan saç tavayı 4 dakikada hem daha hızlı hem de daha lezzetli müşterilerine sunuyor.

Bugüne kadar birçok gurmenin ziyaret ederek lezzetli mutfağına tam not veren, çok sayıda yemek ve turizm dergilerine konu olan bölgede marka haline gelen Tavacı Refik’in damaklarda unutulmaz tat bırakan yemekleri tadına bakanları hayran bırakıyor.

Sadece yemekleriyle değil, mekan bakımından da her yönüyle dört dörtlük hizmet veren Tavacı Refik vatandaşların vazgeçilmez mekanı oldu. Rahat, konforlu oturma düzeni ve lezzetli menüleriyle yerli-yabancı turistlere bölgenin ve Türk mutfağının en güzel örneklerini sunan kaliteli, şık ve nezih bir restaurant olan Tavacı Refik ilçe turizmine katkı sağlamaya devam ediyor. Menülerin titizlikle hazırlanıp hijyen kurallarına uygun bir şekilde masalara kadar sunumu yapılan Tavacı Refik’te müşteriler gölet kenarında Ağva manzarasıyla yemeklerini yiyor. Martı, ördek, kaz sesleriyle doğayla iç içe olan mekan, temizliği ve geniş otoparkıyla da dikkatleri üzerine çekiyor.  Müşteri memnuniyetine verdikleri önem, ilgili ve samimi personeliyle kaliteli hizmet anlayışıyla çok kişinin müptelası olan Tavacı Refik ‘te kurumsal ve özel günler için de organizasyonlar düzenleniyor.

Gurmeleri her geçen gün kendine hayran bırakan Tavacı Refik, ana yemek olarak saç tavada dana etinden kavurma, kuzu tandır ve ekşi erikli kuzu kavurma ve bir çok yemeğin yanında pilav çeşitleriyle birlikte ikram olarak da manda yoğurdu, közlenmiş meşhur Karacabey soğanı, közlenmiş kapya biber, uzun fırın pidesi, ezme, tereyağı ve mevsim salatasını müşterilerine sunuyor. Meşhur kestane revağında kabak tatlısı ve revani, kaymaklı cevizli kemalpaşa tatlısı ve süt helvası mekanın unutulmaz tatlı lezzetleri arasında yer alıyor.

Damak tadıyla adından sıkça söz ettiren Tavacı Refik, Ramazanda da gurmelerin parmakla gösterdiği mekanlar arasında yerini aldı. Ulusal çapta nam yapan işletmelerden olan Tavacı Refik, Ramazan ayında da sunduğu tava, tandır, köfte gibi ana menülerin yanında sunduğu mantı, mücver, börek ve sucuk çeşitleri ile müşterilerine unutulmaz bir iftar yaşatırken yılın 12 ayı da ünlü şeflerden de tam not alıyor.

Soğan Pazarı, Karacabey Devlet Hastanesi karşısında hizmet veren Tavacı Refik’e her türlü rezerve için (0224) 676 92 39 numaralı telefondan herkesin ulaşabileceği belirtildi.

Öte yandan Tavacı Refik’in lezzetleri için geçtiğimiz yıllarda Fransa’nın Nice kentinin en ünlü restaurantlarından biri olan Boutıque Plumail’in şefi ve işletmecisi Christian Plumail ile İstanbul Lacivert Restaurant işletmecisi Önder Köse, ünlü Şef Hazar Amani, Gazeteci, Yazar ve TV Program Yapımcıları Metin Uca, Abbas Güçlü, Maliye eski Bakanı merhum Kemal Unakıtan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, eski Bakanlardan Ufuk Söylemez ve Saadet Partisi eski Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Şişli Belediye eski Başkanı Mustafa Sarıgül, Nazan Öncel, Mustafa Keser ve Eskişehirspor Kulübü gibi birçok ünlü isimlerin lezzet durağı olmuştu.

Tavacı Refik işletmesi sahibi Refik Berber ve oğulları Berk ve Görkem Berber, Karacabey Ovası’nda bol miktarda yetişen tarım ürünlerinin mutfağında lezzetiyle buluşturarak müşteriye taze ve kaliteli yemek çeşitlerini sunduğunu söyledi. Bu günlere gelene kadar uzun bir yol kat ettiğinin altını çizen Refik, Berk ve Görkem Berber; “Küçük bir işletme olarak yola çıktığımız işyerimiz bugün Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerinden gelen müşterilere hitap eden bir mekan haline geldi. Birçok kişi Tavacı Refik ile Karacabey’i tanıma fırsatı buldu. İlçemiz adına gönüllü rehberlik yapmış olmamız ve Karacabey’in adını turizm açısından tanıtan gönüllü birer elçi olmaktan gurur duyuyoruz. Bizi tercih edenlere binlerce kez teşekkür ediyoruz. Tavacı Refik olarak lezzetten ve kaliteden ödün vermeden hizmet etmeye ve Karacabey’imize katkı sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştular.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.