Karacabey teknoloji üssü oluyor!

Dünyanın önde gelen ‘mikro-mekanik teknoloji’ ile üretim yapan teknoloji devleri, her geçen gün daha da gelişmekte olan Karacabey’e yoğun ilgi gösteriyor.
‘Modern ve Müreffeh Kent Karacabey’ hedefleri doğrultusunda, birbirinden eşsiz başarılara imza atan Karacabey Belediyesi, bu kez de dünyanın önde gelen teknoloji devlerini Karacabey’e çekme adına başlattığı girişimlerin meyvesini almayı sürdürüyor.
Uzay sanayisi olarak da adlandırılan, mikro-mekanik teknoloji ile üretim yapan dünyanın bir numaralı saatçilik firmaları, Ortadoğu ve Uzakdoğu’ya hizmet verecek tesisler için ‘Marmara Bölgesi’nin Parlayan Yıldızı Karacabey’i seçerken, firmalar kalifiye eleman ihtiyacını da Karacabey Belediyesi’nin gerçekleştireceği eğitim projelerinden temin etme kararı aldı.
“Karacabey topyekûn gelişiyor”
Gelişmelere ilişkin bilgi veren Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, göreve geldikleri günden bu yana 3T formülü ile özetledikleri tarım, turizm ve teknolojik yatırımların önemine dikkat çektiklerini belirterek; “İlçemizin her köşesinin tesisleşerek, kırsal mahallelerimiz ile birlikte topyekûn bir kalkınmayı mutlaka gerçekleştirme adına yola çıkmıştık. Çok şükür bunu başarma adına da şu ana kadar aldığımız geri dönüşlerden, memnunuz ve bu kapsamlı süreçlerle ilgili, hemşerilerimiz adına bir kez daha gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.
TEKNOSAB Projesi’nde sona doğru
Başkan Ali Özkan, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte, uzay sanayisi olarak da adlandırılan mikro-mekanik teknoloji ile üretim yapan fabrikalara ev sahipliği yapacak TEKNOSAB Projesi’ne, son halinin kazandırıldığını müjdeleyerek, Karacabey’in kısa sürede ekonomik üretim değerleri sayesinde daha da gelişeceğini ve bu gelişmeyle beraber, mevcut nüfusunun da kısa sürede katlanarak artacağını vurguladı.
“Nitelikli işgücüne katkı”
Karacabey’in sahip olduğu yüksek potansiyelin, dünyanın önde gelen firmalarının da dikkatini çekmeye başladığını belirten Özkan; “Her geçen gün bir başka marka değeri olan firmadan önemli geri dönüşler alıyoruz. Bunlardan birisi de İsviçreli saat üreticilerinin temsilcileri… Bu sayede dünyanın önde gelen teknoloji devlerini ilçemize çekmiş bulunuyoruz. Bilindiği üzere ‘mikro-mekanik teknoloji’, uzay teknolojisinin de ana kaynağını teşkil ediyor. Bu alanda çalışacak nitelikli insan gücünün de yetişmesi için önemli eğitim projelerimiz bulunuyor. Yereldeki ve Bursa’daki paydaşlarımız ile birlikte, ilkokuldan üniversite seviyesine kadar istihdama kaynaklık edecek projelerimize, önümüzdeki günlerde başlamayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.