Karacabey sokakları geçit vermiyor!

Karacabey’in cadde ve sokakları yasa dışı işgaller nedeniyle geçit vermez duruma geldi. Yol ortalarında gelişi güzel yayılmış inşaat malzemeleri utanç veriyor. Sözde yayalar için ayrılan kaldırımları esnafların tapulu malıymış gibi kullanması insanı canından bezdiriyor. Trafik kurallarını yok sayan sürücüler ise tek taraflı yolların iki tarafına da üstelik “Park yapılmaz” levhalarının tam da altına park yaparak adeta meydan okuyor.
Cadde ve sokaklarda yaşanan olumsuzlukların çaresiz durumda kalan yayaların kimyasını bozduğu dile getiriliyor.
Öncelikle, “Güzellikler Şehri” diye reklam yapan Belediye Başkanı Ali Özkan’ı eleştiren vatandaşlar, yaşamın giderek zorlaştığına dikkat çekerken, buraya “Çirkinlikler Şehri” denmesinin daha uygun düşeceğini söylüyor.
Belediye ile Kaymakamlığın yasa dışı uygulamalara göz yumması nedeniyle büyüyen cadde ve sokaklardaki işgaller yüzünden nefes almakta zorlandıklarını dile getiren vatandaşlar, “Evden dışarıya çıktığımızda kimyamız bozuluyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. İnsan haklarının bu denli çiğnendiği başka bir ilçe düşünemiyoruz. Belediye başkanı niçin belediye başkanıdır? Kaymakam neden kaymakamdır? İnşaatçıların gelişi güzel yayılmasıyla kapanan yolları neden görmüyorlar? Kaldırımları yayaların kullanımından çıkaran esnafa neden dokunulmuyor? Şehir içini felç yapan trafik rezaletine son vermekten neden korkuluyor? Yönetici konumundakiler, bu sorunlara çözüm üretemiyorsa, bulundukları koltukları daha fazla işgal etmemelidir.
Yaşanması giderek zorlaşan Karacabey’de 3-5 yıl sonra önlenemez tehlikelerle karşı karşıya kalacağımızdan kimse kuşku duymasın” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.