‘Karacabey sele teslim olmadı’

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan son günlerde bazı basın organlarında çıkan ‘Karacabey Sele Teslim Oldu’ başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığını dile getirerek sel felaketi sonrası yaşananları kamuoyu ile paylaştı.
Hafta sonu meydana gelen ve şehrin kuzey kesimlerinde etkisini gösteren sağanak yağış özellikle Boğazköy, Bayramdere, Malkara ve Kurşunlu Mahallerine olan ulaşımda bazı aksamalar oluşturdu. Yağmurla birlikte dağdan inen çamur ve taş yığınları anayolda ulaşımı durma noktasına getirirken mahalle aralarında bazı sokakları çamurla kapattı.
Günlerdir etkisini gösteren yağışlı hava kuzey kesimlerde çamur ve taş yığınlarının yollara inmesine neden olmuştu. Karacabey ile Yeniköy-Kurşunlu hattında, bir saatliğine trafik durma noktasına geldi.
Yağışların yoğun bir şekilde yaşandığı cumartesi akşamı ulaşımda yaşanan sıkıntı sonrası Belediye Başkanı Ali Özkan yaşanan sel felaketinin haberini alır almaz programını yarıda keserek Başkan Yardımcısı ve ilgili daire amirleri ile birlikte Yeniköy’e adeta çıkartma yaptı.
Yaşanan sel felaketi sonrası yarım saat gibi bir sürede soluğu ilk olarak Boğazköy’de alan Başkan Ali Özkan ve beraberindeki Karacabey Belediyesi, Büyükşehir ve Buski ekipleri tıkanan yola derhal müdahalede bulundu.
İlk olarak Ayı Barınağı’nın da bulunduğu mevkide taşan dere yatağı, yolu çamur ve taşlarla doldurunca yol çift yönlü olarak Yeniköy yolu trafiğe kapandı. O saatlerde trafikte olan 50 araca yakın bir konvoy ise çaresizce kendilerine ulaşacak yardımı beklemeye başladı. Aralarında içinde hasta bir vatandaşında yer aldığı araca öncelik verilerek ekipler titizlikle yolu trafiğe açarak kontrollü bir şekilde trafiğin akışını sağladı. Başkan Özkan ve beraberindeki ekipler yaklaşık bir buçuk saatlik zaman zarfında son durak olan Kurşunlu’ya kadar selin sebep olduğu çamur ve taş yığınlarını temizleyerek ilerledi.
Başkan Ali Özkan’ın da gece yarısına dek katıldığı çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada ise ‘Bizler olayın haberini alır almaz yarım saatlik bir süre içerisinde ilk Boğazköy’de soluğu aldık. Ve bu süre zarfından 7 adet kepçe, 2 greyder, 1 adet kamyon, 1 vidanjör, 2 itfaiye aracı ve 4 arazi aracımızla olay yerinde müdahaleye başladık. Ben ve başkan yardımcım, birlikte olay yerini koordine ederek ekiplerle birlikte sıkı ve yoğun bir çalışma içerisine girdik. Ve yaklaşık bir buçuk saatlik süre zarfında 16 iş makinesi ve aracımızla birlikte 50 kilometrelik selden zarar görmüş ana yolu trafiğe tamamen güvenli hale getirdik. Saatler gece yarısını gösterdiğinde ise Kurşunlu mahallemizde çalışmaları tamamladık ve muhtarlarımız, ekiplerimiz ve vatandaşlarımızla birlikte istişarede bulunduk, tespitlerimizi değerlendirdik’ ifadelerine yer verdi.
Ancak haberin bazı yayın organlarında yanlış ifade edilmesi sonrası Özkan ‘Bazı medya kuruluşları olayları abartmışlar. Karacabey’de hafta sonu meydana gelen yağışlar neticesinde yaşanan olumsuzluk aynı gece 1 buçuk saat gibi kısa bir zaman zarfında ortadan kaldırıldı. Ev ve işyerlerinde şu anda bir hasar söz konusu değil. Karacabey basında yer aldığı gibi sele teslim olmadı. Aksine başkanı, başkan yardımcısı ve 16 aracıyla birlikte seferber oldu’ açıklamasında bulundu.
Başkan Ali Özkan’ın bu paylaşımına sosyal medya üzerinden vatandaşlar ve o saatlerde trafikte kalan vatandaşlar büyük destek gösterdi. Öte yandan taksicilik yapan Namık Karaca isimli bir vatandaş ise sosyal medya üzerinden yaptığı yorumda ‘İlk yolda kalan bendim. Jandarmaya bilgi verdim, 30 dakika sonra itfaiye, jandarma ve belediye ekipleri ayı barınağının oraya vardılar. Hepsinden Allah razı olsun’ ifadelerine yer verdiği görüldü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.