Karacabey sahillerine tam not

*Bursa’nın Marmara Denizi boyunca uzanan en uzun sahillerine sahip olan Karacabey plajları temiz sularıyla ön plana çıkıyor. Yapılan ölçümler sonucunda Malkara, Yeniköy ve Kurşunlu Halk Plajları kaliteli su olarak gösterildi.

Bursa’nın önemli yaz turizm merkezleri arasında yer alan Karacabey Malkara, Yeniköy ve Kurşunlu sahilleri temiz görüntüsüyle adından söz ettirmeye devam ediyor.
Marmara Denizi’ne kıyısı bulunan Gemlik, Mudanya, Karacabey ve İznik Gölü kıyısında olmak üzere 24 kamp ve plajdan alınan su numuneleri tahlil edildi. 100 mililitrede bulunan bakteri sayısının “kılavuz değerler” olarak dikkate alındığı ölçümlerde Bursa’nın, Marmara Denizi boyunca uzanan en uzun sahillerine sahip olan Karacabey’in suları, ‘iyi kalitede su’ olarak gösterildi.
Gemlik, Mudanya, Karacabey ve İznik’teki kamp ve plajlarda yapılan incelemeler sonucunda, Karacabey Malkara Halk Plajı ve Kurşunlu Halk Plajı ‘iyi kalitede su’, Yeniköy Halk Plajı ise ‘orta kalitede su’ olarak açıklandı.
Belirlenen kılavuz değerlerin altında kalarak, ‘iyi kalitede su’ yani girilebilir olarak ölçümlenen Karacabey sahilleri, bölgede yapılan dönüşüm çalışmalarının da önemli bir yansıması olarak dikkat çekti.
Temiz sularımız adından başarıyla söz ettiriyor
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçenin dört bir yanında başlatmış oldukları dönüşüm çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.
Bu kapsamda, Karacabey’deki turizm potansiyelini canlandırma projelerine büyük önem verdiklerinin altını çizen Özkan, “Karacabey, Bursa’nın Marmara Denizi boyunca uzanan en uzun sahillerine sahip bir ilçe. Bölgemizin eşsiz sahilleri temiz sularıyla adından söz ettirmeyi başarıyor. Karacabey sahillerinde temizlikten altyapıya, yol ve kaldırımlardan çevre ve sosyal donatı alanı düzenlemelerine kadar tüm alanlarda özenli çalışmalar yapıyoruz” dedi.
Sonuçlar memnuniyet verici
Yapılan ölçüm sonuçlarının memnuniyet verici olduğunu dile getiren Başkan Özkan, Yeniköy, Malkara ve Kurşunlu gibi Karacabey’in yazlık beldelerinde çalışmaları titizlikle yürütmeye devam edeceklerini kaydetti.
Plajdan otoparka, sosyal alanlardan çocuk parklarına kadar vatandaşların her ihtiyacını gidermeye odaklarının altını çizen Özkan, turizm faaliyetlerinin ilçe genelinde daha da yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.