Karacabey sahilleri mercek altına alındı

Karacabey sahillerinde incelemede bulunan Büyükşehir Belediyesi Sahil Hizmetleri Daire Başkanı Hakan Bebek, bölgedeki turizmin canlanması için gereken desteği sağlamaya hazır olduklarını söyledi.
Büyükşehir Belediyesi Sahil Hizmetleri Daire Başkanı Hakan Bebek, personeliyle birlikte Karacabey sahillerinde incelemede bulundu. Sahillerin kullanım şekli ve gerekli altyapısı üzerine tespitlerde bulunan ekip, ardından Belediye Başkanı Ali Özkan ile değerlendirmede bulunarak, yapılabileceklerini masaya yatırdı.
Bursa sınırları içerisindeki sahil şeridi üzerindeki tüm alanların sorumluluğunu taşıyan Sahil Hizmetler Dairesi, önceki gün mimar, şehir plancısı ve mühendisleriyle birlikte Karacabey’e adeta çıkartma yaptı.
Ziyarette, Yeniköy’ün trafik sorunu için alternatif çözümler, Yeniköy ve Malkara arasındaki balıkçı barınağı, Malkara’da bulunan mendirekler, sahillerin temizliği, Yeniköy-Malkara arası seyir terasları, Kurşunlu koyları ile Longoz ormanları üzerine incelemelerde bulunuldu.
Söz konusu yerler hakkında Belediye birimlerinden detaylı bilgi ve notlar alan ekip, zaman zaman vatandaşların taleplerini de dinledi. 2015 yaz sezonunda daha titiz bir çalışma yapacaklarının altını çizen Daire Başkanı Hakan Bebek, “Arkadaşlarımız tüm yönleriyle bölge hakkında bilgi topluyor. Ayrıca gereklilikler üzerine bir liste çıkartıyoruz. Yapılabilecek projeleri inceliyor ve gerekli noktalarda bizde konuya dahil oluyoruz. Karacabey sahilleri bizim için son derece önemli. Oldukça uzun ve ince kumdan güzel bir plajı var. Yıllarca tabi bu plaj bakımsız kalmış. Kısa süreli iyileştirmeler yapılmış ancak çözüm olmamış. İnşallah 2015 yaz sezonu ile buralarda vatandaşlar ciddi bir değişiklik gözlemleyecek. Belediye Başkanı Ali Özkan ile birlikte birkaç kez bu bölge üzerinde çalışmalarda bulunduk. Karacabey Belediyesi öncülüğünde gerekli tüm çalışmalara gereken desteği sağlayarak, bölge turizminde önemli yol kat etmeyi planlıyoruz” dedi.
İncelemelerin ardından Belediye Başkanı Ali Özkan ve Meclis Üyesi İsmail Ülker ile bir araya gelen Hakan Bebek, tespitleri kendilerine anlatarak onların düşüncelerini de not etme imkânı buldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.