Karacabey rantçı Başkandan kurtulmalıdır!

CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, “Olağanüstü Meclis Toplantısı”na katıldı:
 
 
Karacabey Belediyesi’nin dün yapılan “Olağanüstü Meclis Toplantısı”na katılan CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, trajikomik bir sahne izlediklerini belirtti.
            CHP İlçe Binası’nda konuyla ilgili çarpıcı açıklamalar yapan İl Başkanı Akdoğan, “Karacabey halkı böyle bir Belediye Başkanı’ndan bir an önce kurtulmalıdır” dedi.
            Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hatice İnan, İlçe Başkanı Mümin Erselli, Belediye Meclis üyeleri; Bülent Fıçıcı, Kazım Ülker, Gönül Avil, Fatma Mendeş ve Ertuğrul Babadağlı ile parti yöneticilerinin de hazır bulunduğu ortamda Olağanüstü Meclis Toplantısı’nı değerlendiren CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, Türkiye’ye örnek gösterilebilecek bir rant komedisiyle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.
Sözleriyle yaptıkları çok tezat!
Belediye Başkanı Ergün Koç’un aldığı Olağanüstü Meclis Toplantısı kararının çok anlamsız olduğunu dile getiren CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, “Bu toplantıda gördük ki, Karacabey Belediye Başkanı bu işi ciddiye almıyor. Canım sıkıldıkça Karacabey Belediye Başkanını takip edeceğim. Bugün gerçekten çok güldüm. Söyledikleriyle yaptıkları arasında bu kadar tezat olan bir Belediye Başkanı daha görmedim.
            Başkan, hem 1/5000 ölçekli imar planını geçirmek istiyoruz diyor, ancak hem de 1/100000 ölçekli plana aykırı olduğunu belirterek, ilgili kurumlardan görüş alınması gerektiğini söylüyor. Hem ‘yangından mal kaçırmıyoruz’ diyor, hem de ‘Büyükşehir’e bağlanma olasılığına karşın insiyatifin elimizde olması gerekir’ şeklinde konuşuyor.
Olağanüstü Meclis Toplantısı’na getirdiği konular, acele karar alınacak konular değildir. Başkan Ergün Koç’un, yeni sanayi imarları konusunu daha sonra ayrı bir platformda Sivil Toplum Örgütleri ile birlikte görüşmek istemesine de bir anlam veremedik. Madem böyle bir karar alınacaktı, olağanüstü toplantıya ne gerek vardı? İşin ilginç yanı ise, Meclisi olağanüstü topluyor ancak, ortada plan yok. Kendi zabıtasının sayısını bile bilmeyen bir Belediye Başkanı ile karşı karşıyayız.
Başkan arazilerini başka şekilde değerlendirsin
Karacabey için böylesine önemli bir konuda dik duruş sergileyen AKP Grubuna, MHP, DP ve SP’li Belediye Meclis üyelerine teşekkür ediyorum. CHP’li Belediye Meclis üyelerimle gurur duydum. Belediye Başkanına rağmen çok onurlu bir duruş sergilediler.
            Halk, bu Belediye Başkanı’ndan bir an önce kurtulmalıdır. Sayın Ergün Koç, AKP için de bir derttir. Başkanın çok önemsediği 3. madde düşmüştür. Sayın Koç artık arazilerini başka şekilde değerlendirmenin yollarını aramalıdır” diyerek sözlerini noktaladı.
            CHP Belediye Meclis Üyesi Bülent Fıçıcı ise, 2 gün önce konuyla ilgili yaptıkları açıklamalarında bir kez daha haklı çıktıklarını belirtti. İmar Komisyonu’nun kararına saygı gösterilmesi gerektiğini kaydeden Fıçıcı, “Karacabey’de imara açılmayı bekleyen 2 bin dönüm yer var. Ancak Sayın Koç’un ille de sabit bölgelerde ısrar etmesini hala anlayamadık” diye konuştu.     
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.