“Karacabey Ovası’na sahip çıkalım!”

İYİ Parti Karacabey ve Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu ile CHP Karacabey Belediye Meclis Üyesi Kemal Ziya Koşaner, başta Ziraat Odası olmak üzere, siyasi parti ilçe başkanlarını, belediye meclis üyelerini ve tüm sivil toplum örgütlerini ilçedeki tarım alanlarını korumaya ve sahip çıkmaya davet etti.
Bursa Ova Koruma Alanı Sınırları içerisinde kalan Karacabey’in Şahin Mahallesi 267 ve 268 No’lu parsellerde yapımı devam eden inşaata dikkat çeken Doğruoğlu ve Koşaner, bu konuda ciddi usulsüzlüklerin olduğunu iddia etti. Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Bayındırlık ve İmar Komisyonu’nun Şahin Mahallesi’ndeki 267-268 No’lu parsellerde yaptığı incelemeler sonrasında raporunu hazırladığını belirten Doğruoğlu ve Koşaner, 19 Temmuz 2018 Perşembe günü Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde yapılacak olan Temmuz/2018 Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’ne tüm Karacabey halkını da davet etti.
İYİ Parti Karacabey ve Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu ile CHP Karacabey Belediye Meclis Üyesi Kemal Ziya Koşaner, konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’de tarım denilince ilk akla gelen ilçelerin başında Karacabey ve Karacabey Ovası gelir. Bunu hepimiz biliyoruz. ‘Peki bu nereden çıktı? Bize bilmediğimiz bir şey söyle’ dediğinizi duyar gibi oluyorum. Size bildiğiniz ancak detayını bilmediğinizi bir konuyu son defa söylüyoruz. Çünkü sözün bittiği yerdeyiz. Başta Ziraat Odası olmak üzere, siyasi partilerimizin ilçe başkanlarını, belediye meclis üyelerini ve STK’ları Ovamızı korumaya ve Karacabey’imizin tarlalarına sahip çıkmaya davet ediyoruz.
Bursa Ova Koruma Alanı Sınırları içerisinde kalan Şahin Mahallesi’ndeki 267 ve 268 No’lu parsellerde yapımı devam eden inşaatın, 1394 Sayılı İmar Kanunu ve Yönetmeleri’ne uyulmadan yapıldığını, T.C. Bursa Valiliği İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün, ‘Kurumumuzca uygun görülmemiştir’ yazısının dikkate alınmadığını, Karacabey Belediyesi’ne verilmiş onaylı bir plan bulunmadığını ve Belediye’nin ‘inşaatı mühürledik’ demesine karşınn inşaatın devam ettiğini biliyor musunuz?
Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Bayındırlık ve İmar Komisyonu üyeleri, 05 Temmuz 2018 tarihinde Karacabey’imize gelerek, bahse konu parsellerde inceleme yaptılar. Şimdi de Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Bayındırlık ve İmar Komisyonu, Şahin Mahallesi’ndeki 267-268 No’lu parsellerde yaptığı incelemeler sonrasında raporunu hazırlıyor. 19 Temmuz 2018 Perşembe günü Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde yapılacak olan Temmuz/2018 Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’ne tüm Karacabey halkını davet ediyorum.
Buradan çıkacak sonucu gerçekten merak ediyorum. Başta Ziraat Odası’nı, STK’ları, muhalefet partilerinin ilçe başkanlarını ve Karacabey halkının oyları ile seçilen belediye meclis üyelerini görevlerini yapmaya, Karacabey Ovası’na sahip çıkmaya çağırıyoruz.
Karacabey Belediye Meclisi’ne seçilmiş AK Parti ve MHP’li Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarım ile uçana kaçana yazan ilçe başkanlarından ricam, 1394 Sayılı İmar Kanunu’nun aşağıdaki maddelerini okuyup, tarım için, Karacabey için bir kelime söylemelerini, doğruyu korkmadan savunmalarını istiyorum. (İmar Kanunu, Madde 28-32-33-34-39-40 ve 42)
Parti ayrımı yapmaksızın, Karacabey halkının seçtiği ve görevlendirdiği, Bursa Büyükşehir ve Karacabey Belediye Meclis Üyeleri olarak, bu konuda üzerimize düşen görevleri, İmar Kanunu ve Yönetmeliklere uygun olarak yapmaya veya yaptırmaya çalışıyoruz. Bizler yapılacak okullara kesinlikle karşı değiliz. Bizler, kanunsuz yapılan işlere karşıyız. Her zaman Karacabey’e faydalı, bir çivi çakan ve çakacak olan girişimcilerin ve bu düşüncedeki Belediye’nin yanındayız.
Okul yeri olarak, daha önce Okullar Bölgesi olarak ayırdığımız Panayır yerinde ve Taşlık Mahallesi Sağlık Meslek Lisesi yanındaki alanları da hatırlatmak isteriz. Karacabey halkına saygı ile duyururuz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.