Karacabey minik ellerle yemyeşil olacak!

Eğitim ve çevre odaklı çalışmalarıyla ülke çapında birçok kez adından söz ettiren Karacabey Belediyesi, okulların başlamasıyla birlikte yine Türkiye’ye örnek olacak bir projeye imza atmaya hazırlanıyor.
*Karacabey Belediyesi, yeni eğitim-öğretim yılında ilkokula başlayacak her bir öğrenci için 1 adet fidanı, ilçenin dört bir yanında dikerek Karacabey’i yemyeşil yapmayı ve ülkemizin geleceğine katkı sağlamayı hedefliyor.
*Çocuklarda yeşil bilincinin geliştirilmesine destek olmayı, ağaç ve orman sevgisini aşılamayı, çevreye duyarlılığını artırmayı hedeflediklerini aktaran Belediye Başkanı Ali Özkan, dikilecek her bir fidanın tıpkı geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitimle gelişmesi gibi ülkemizin geleceğine atılacak çok değerli bir imza olduğunu vurgulayarak, projeyi her yıl geliştirerek daha da büyütmeyi hedeflediklerini söyledi.

Büyük önem verdiği eğitime destek çalışmalarıyla bugüne kadar çok sayıda çalışmaya imza atan Karacabey Belediyesi, Türkiye’ye örnek olması beklenen yeni bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Karacabey Belediyesi, 2019-2020 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, ilkokula başlayacak her bir öğrenci için 1 adet fidanı ilçenin dört bir yanına dikerek, Karacabey’i yemyeşil yapmayı ve ülkemizin geleceğine katkı sağlama hedefiyle yola çıktı.
Sürdürülebilir hale getirilecek olan proje kapsamında dikilecek fidanlar, zamanla ormana dönüşecek ve gelecekte Karacabey’in sınırlarında adeta yeşil olmayan alan kalmayacak.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan yeni proje için kolları sıvarken, ilkokul öğrencileriyle beraber gerçekleştirecekleri fidan dikme etkinlikleriyle, geleceğimiz olan çocuklarda yeşil bilincinin geliştirilmesine destek olmayı, ağaç ve orman sevgisini aşılamayı, çevreye duyarlılığını artırmayı hedeflediklerini belirtti.
Her bir fidan ülkemizin geleceğine temel olacak
“Eğitimle birlikte gelişecek olan ve ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak olan çocuklarımız, dikeceği her bir fidanla daha yaşanabilir bir Türkiye’nin geleceğine katkı sağlayacak” diyen Başkan Özkan, “Karacabey Belediyesi olarak en önemli yatırımı, geleceğimiz olan çocuklara ve eğitime olan yatırım olarak görüyoruz. Bunun yanında geleceğimizi inşa ederken, çevremize sahip çıkmayı ve yeşil bilincini toplumun tüm kesimlerine aşılamayı da çok önemsiyor ve bu doğrultuda önemli çalışmalara imza atıyoruz. Bu yeni projemiz de bunlardan biri olacak. İlkokula başlayacak olan miniklerimizle birlikte ilçemizin her bir köşesine fidanlar dikerek, onları geleceğin Türkiye’sine hazırlayacağız. Tıpkı miniklerimiz gibi onlar da gelişecek, büyüyecek, ülkemize umut olacak. Fidanlar büyüdükçe, orman haline gelecek ve Karacabey yemyeşil olacak. Bizler de ‘hem ülkemize örnek olalım hem de gelecek nesillere yemyeşil bir ülke bırakalım’ hedefiyle bu projeyi başlattık. Projemizi geleneksel hale getirerek, her yıl daha da geliştirmeyi ve yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Çevre bize gelecek nesillerimizin emanetidir. Bu vesileyle, tüm öğrencilerimize yeni eğitim-öğretim yılında başarı ve sağlık dolu bir yıl diliyorum” dedi.
Okuma projesiyle de ses getirmişti
Öte yandan hatırlanacağı üzere, Başkan Özkan’ın çocuklarda okuma alışkanlığının geliştirilmesi hedefiyle 3 yıl önce hayata geçirdiği ve geçtiğimiz yıl, ilçe stadyumunda 10 bin kişinin katılımıyla düzenlenen dev okuma etkinliğiyle adından söz ettiren “Başkanımla Okuyorum” projesi de ülke çapında geniş yankı bulmuş ve Türkiye’ye rol model olmuştu.
Bu proje de ilk olarak ilkokul ve orta okul düzeyinde başlamış, daha sonrasında liselerde genişletilmişti. Projenin bu yıl da devam etmesi hedefleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.