Belediyespor Yıldızspor’la eşleşti

Ziraat Türkiye Kupası’nda 2. Tur eşleşmeleri önceki gün İstinye’deki Orhan Saka Amatörler Evi’nde gerçekleştirildi. Buna göre, 3. Lig 3. Grup’taki temsilcimiz Karacabey Belediyespor, geçen yıl olduğu gibi 3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden İstanbul ekibi Şile Yıldızspor’la eşleşti.
Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) yapılan açıklamaya göre, maçlar tek maç eleme usulüne göre oynanacak ve 2. turda 66 takım mücadele edecek. Karşılaşmalar; 10, 11 ve 12 Eylül’de yapılacak.
TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, kura çekiminde şöyle konuştu: “66 takım 2. Tur’da mücadele edecek. 16 amatör, 50 profesyonel lig takımı olacak. Bu bize mutluluk veriyor. Bu konsepti çok benimsiyorum. Çünkü alt liglerdeki takımlar, artık kendilerini ifade edebiliyor. Amatör kulüplerde yöneticilik yaptım. Bizim zamanımızda hayal dahi edilemezdi. İngiltere’de üniversite zamanlarımızda Liverpool’un amatör takımlarla oynadığını izlerdik. Çok şükür biz kaç senedir bu projemizi kabul ettirerek amatör takımlarımızın ve alt lig takımlarımızın üst liglerle mücadele edebilmesinin zeminini hazırladık. Bu bakımdan çok mutluyum.
Bir amatör takımla Süper Lig takımının mücadele ettiğini geçmiş yıllarda gördük. İnşallah sonuna kadar bu böyle devam eder. Alt liglerin üst ligleri zorlaması, seslerini duyurması liglerimiz için çok gerekli. Katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum. Maçlar İddaa programına giriyor. Bu çok önemli.
Kaç senedir maçlar canlı yayınlanıyor. 1. Tur’da 5 maç canlı yayınlandı. Türk futbolunun aşağıdan yükselmesi gerekiyor. Piramidin altından başlamalıyız. Marka değerinin yükselmesi bir bütün halinde olur. En üstten en alta kadar bu marka güçlenmeli. En zayıf halka neredeyse canımız orada demektir. Hak edenin kazandığı, alt takımların çok başarılı olacağı bir turnuva diliyorum”
Öte yandan, 5. Eleme Turu itibarıyla çift maç eleme usulüne göre oynanacak Ziraat Türkiye Kupası, 21 Mayıs 2020’de oynanacak olan final müsabakası ile sona erecek.

Kupada 2. tur eşleşmeleri şöyle:

TFF 3’üncü Lig 3’üncü Grup’ta mücadele eden temsilcimiz Karacabey Belediyespor, ligin ikinci maçında deplasmanda Osmaniyespor’la karşı karşıya gelecek.
Geçtiğimiz hafta evinde konuk ettiği Pazarspor’la 0-0 berabere kalarak lige 1 puanla başlayan Karaca, kendisi gibi geçtiğimiz haftayı Yozgatspor’la 0-0 berabere kalan ve lige 1 puanla başlayan Osmaniyespor’la, 7 Eylül Cumartesi günü saat 15.30’da Osmaniye 7 Ocak Stadında karşı karşıya gelecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.