“Karacabey mezbahası nihayet açılıyor”

Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Karaca, ilçede hayvanlarını kestirecek yeterlilikte bir mezbaha bulamadığından mağduriyet yaşayan kasap ve besicilere müjdeli haberi verdi. Başkan Karaca, 3 Temmuz 2019 tarihinde Karacabey Belediyesi’nde yapılan ihale sonucunda mezbahanın (yeni tabirle kasaphane) işletme haklarının verilmesinin Karacabey besici, kasap ve vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi.
Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Karaca, yazılı açıklamasında; “Karacabeyli işletmeci Ayhan Uz’un büyük fedakarlıklar yaparak işlettiği, fakat yeterli ruhsatı alamadığı için kapattığı kasaphane uzun süredir atıl vaziyetteydi. İhaleyi kazanan Zülfikar Buruk ise, uzun yıllar işletmede çalışmış, babadan kalma kasap olduğu gibi, işinin ehli ve ilçemiz insanlarının sevip saydığı bir kişidir.
Mezbahamız Kurban Bayramı’ndan itibaren hizmete girecektir. Bu nedenle her ne kadar gecikmiş olsa da Karacabey Belediye Başkanımız Sayın Ali Özkan ve bilhassa belediye meclis üyelerimize teşekkür ederiz.
Bu arada bütün geliri tarım ve hayvancılıktan olan, ancak hiçbir maddi ve manevi yardım ve katkılarını görmediğimiz Bursa Ticaret Borsası’na ve Karacabeyli Başkanı Sayın Özer Matlı’ya da teessüflerimizi bildiririz. Hayvancılığın başkenti olarak lanse edilen Karacabey’imizin uzun sürü mezbahasız kalması üzüntü vericidir. Büyük imkanlara sahip olan Bursa Ticaret Borsası’nın hiç olmazsa bundan sonra kıt imkanlarla elini taşın altına sokan işletmeciye yardımcı olmasını bekliyoruz.
Karacabeyli besici ve kasapların, Kurban Bayramı ve sonrasında hayvanlarını kendi mezbahalarında kestirerek katkıda bulunmalarını istiyoruz. İhale bedeli yüksek olmuştur. Belediye Meclisi’mizin ilk toplantıda işletmeci Zülfikar Buruk’a yardımcı olacak kararlar almaları bizleri memnun edecektir. Karacabey’imize hayırlı olmasını diliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.