“Belediyemiz güçlüdür ve birlikte en iyi çalışmayı sunacağız”

Karacabey Belediyesi, ilçeye bağlı 85 mahallenin muhtarları ile bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Atatürk Kültür Parkı içinde bulunan Coşkun Izgara’da düzenlenen yemekli toplantıya Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan, Muhtarlar Derneği Başkanı Kemalettin Vural, Büyükşehir ve Karacabey Belediyesi bürokratları ile 85 mahalle muhtarı katıldı.
Toplantıda önceki dönem hizmet etmiş mahalle muhtarlarına teşekkür plaketi, yeni dönemde seçilen muhtarlara da başarı belgelerinin takdim edildi.
Başkan Özkan toplantıdaki konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “İlk olarak geçmiş dönem muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum, yeni dönemde seçilen muhtarlarımıza da başarılar diliyorum. Sizin de bildiğiniz gibi Büyükşehir Yasası sonrası köylerimizde ‘mahalle’ olarak Belediye sınırlarına dahil edildi. Bu doğrultuda 21 olan mahalle sayımız 85’e yükseldi ve hizmet yelpazemiz genişledi. Belediye olarak geçmiş dönem sizlere nasıl hizmet ettiysek, yeni dönemde de aynı hizmete devam edeceğiz. Bundan kuşkunuz olmasın.
Açıkçası bu toplantının biraz geç yapıldığının farkındayız. Özellikle muhtarlığa yeni seçilen arkadaşlarımızın heyecanlarını anlıyorum. Bir an önce mahallelerine hizmet etmek istiyorlar. 31 Mart sonrası seçim kutlamaları, tebrik ziyaretleri derken, Ramazan ayı ve ardından da bayram gibi etkenler nedeniyle bu buluşmamız biraz gecikti.
Her yıl vites yükselterek ilerliyoruz. Yeni dönem de böyle olacak. Hizmet adına yeni kaynak arayışları içinde olmalı, bunu geliştirmeliyiz. Kötümser bir tablo çizmeye gerek yok. Belediyemiz güçlüdür ve birlikte en iyi çalışmayı sunacağız.
Şu ana kadar kırsal mahallelerimizden bize ulaşan en başlıca talepler parke taş ve yollar sorunuydu. Açıkçası parke taşların hemen döşenmesi ve yolların düzenlenmesi hemen olacak işler değil, belli bir prosedür gerektiriyor. Bu işler bakkaldan ekmek alır gibi olmuyor. Zaten geçmiş dönemde yüzde 80 oranında parke taş döşenmesi ve yol düzenlenmeleri bitirilmişti. Kalan kısımlar da en kısa sürede yapılacak.
Mahallelerinizle ilgili her türlü sıkıntılarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. Bazı talepleriniz Büyükşehir veya Kaymakamlığı bağlasa da sorunlarınızı bizlere iletebilirsiniz.
Karacabey Belediyesi çalışıyor. Otopark, Öğretmenler Parkı, Yeniköy sahil çalışması, Aşevi, Kültür Merkezi, Taziye Evi inşaatı gibi yatırımlar devam ediyor. Hem Büyükşehir Belediyesi, hem de merkezi yönetimle uyum içinde çalışıyoruz. Bundan sonra da durmak yok yola devam. Her zaman emrinizdeyiz ve hizmette iddialıyız. Her türlü fikirlerinize de açığız.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.