Karacabey Mezbahası açıldı!

Karacabey Belediyesi’ne ait mezbaha dün resmen açıldı. Mezbahayı ihale yoluyla kiralayan Kasap Zülfikar Et ve Et Ürünleri Sahibi Zülfikar Buruk, dün itibariyle 5 yıl boyunca bu tesisi işleterek hizmet verecek.
Daha önce Karacabey Belediyesi’nin işlettiği ancak daha sonra özel kişi ve kurumlara ihale yoluyla kiralama yoluna gidilen mezbaha, yaşanan bazı olumsuzluklar nedeniyle yaklaşık 4 yıldır atıl vaziyette bekliyordu. Dün resmen hizmete başlayan Karacabey Mezbahası, 5 yıl boyunca ilçede hizmet verecek.
Mezbahayı kiraladıktan sonra 16 Temmuz’dan bu yana tesiste hummalı bir çalışma içine girdiklerini belirten Kasap Zülfikar Buruk, “Bu güzel tesisin en iyi hizmeti verebilmesi adına gece gündüz çalışıyoruz. Yaklaşık 4 yıldır atıl vaziyette bulunan mezbahanın boyasından badanasına, tadilatlarından temizliğine kadar çok uğraş verdik. Ayrıca mezbahada bulunmayan kancadan paslanmaza, hijyen turnikelerinden kurban terazisine, otomatik kilit sisteminden kurban kesim izleme yerine kadar bu tesisi en modern hale getirmek için gece gündüz uğraştık. En sonunda da Sağlık Bakanlığı’ndan aldığımız onayla dün itibariyle tam sistem kapasite ile Karacabeyliler’e hizmet vermeye başladık. Söz konusu bu tesis, ‘Butik Mezbaha’ olması nedeniyle kasap ve hayvancılar tarafından pek işletilmek istenmiyordu. Çünkü ‘butik’ mezbahalarda hayvan kesim sayısı da az oluyor. Ancak bizler ilçemizdeki bu ihtiyaca kulak verdik. Paradan ziyade Karacabey’in bu önemli ihtiyacını gidermek istedik ve bu tesise sahip çıktık.” dedi.
Kurban öncesi bilgilendirme
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurbanlarını mezbahada kestirmek isteyen ilçe halkını da bilgilendiren Kasap Zülfikar Buruk, “Arife günü hayvanları teslim alacağız. Sıra almak isteyenler mezbahamıza uğrayabilirler. Ayrıca hayvanları mezbahaya getirme imkanı olmayanlar için nakliye hizmetimiz de mevcuttur. Kurbanları en hijyenik koşullarda keserek, etleri sahiplerine teslim edeceğiz. Bayramdan sonra da mesai saatleri içerisinde mezbaha hizmetlerimiz devam edecek. Bizlerle irtibata geçmek isteyenler 0 532 175 27 32 numaralı telefonu arayabilirler.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.