Karacabey kaliteli şehir mi?

Bu tür eğitimlerin çok önemli olduğunu vurgulayan Doğruoğlu, “Karacabey’in yetiştirdiği emekli, şirket sahibi bir mühendis olarak amacım, Karacabeylileri bilgilendirmek ve günümüz yönetim, üretim, hizmet ve çevre konularında Türkiye ve dünya standartlarını artık kullanmak gerektiğimizi vurgulamak isterim.

Kimse üzerine alınmasın. Belediyeler, şirketler, şahıs firmaları, esnaflar, dernekler, odalar, okullar vb. kuruluşlar bu tür eğitimleri yakından takip etmeli ve katılım sağlamalıdırlar.

Gelişim için kalite, kalite için de eğitim şart!

Tanıyanlar bilir, ukalalık için söylemiyorum ancak, gelişim ve değişimin kalite eğitimleri ile gerçekleşebileceğini, bu eğitimleri almış, uygulamış ve yaşamış biri olarak, masaya Hüsnü Doğruoğlu’nu yatırarak,  kendimi ve çalışıp yöneticiliğini yaptığım Oyak-Renault ve As Doruk Mühendislik’i örnek göstermek istiyorum. Gelişim için kalite şart, kalite içinde Eğitim şarttır.

Şimdi gelelim, ‘Kaliteli şehirde kalite günleri’ eğitimin konusuna; Bursa Makine Mühendisleri Odası’nın, 12 Mart 2012 tarihinde üyelerine duyurduğu ‘Kaliteli Şehirde Kalite Günleri’ bilgilendirmesini Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nın da böyle bir eğitim organizasyonunun içerisinde olduğunu okuyunca çok sevindim ve duygulandım.

21-22 Mart tarihlerinde yerel basında KTSO Genel Sekreteri Fehmi Yıldız’ın bilgi ve davet yazısını okuyunca da kaliteli bir şehirde yaşadığımı düşünmeye başlamıştım. KTSO yönetimini böyle başarılı bir eğitim organizasyonu içerisinde olmalarından dolayı kutluyorum.

İlgisizlik üzüntü verici!

Kalite eğitimlerinin, 02-20 Nisan 2012 tarihleri arasında KTSO salonlarında düzenlenecek olması, Uludağ Üniversitesi profesörlerinin, TSE Marmara ve Bursa İl Koordinatörlerinin ve konularında uzman eğitmenlerin katılımı ile gerçekleştirilecek bu eğitimlerin ilgi görmediği için gerçekleşmeyeceğini öğrenince çok üzüldüm.

Çünkü, aktif siyasetin içerisine girip Belediye Meclis Üyesi olduğum günden beri bir mühendis olarak, Belediyemizin Kalite Yönetim Sistemi ile yönetilmesi gerektiğini savundum. 2 yıl içerisinde tüm partilerin meclis üyelerinin de katılımıyla, Belediye Başkanımızla mücadele ederek ISO 9001’in Belediyemizde uygulanmasının kararını aldırdık.

Kalite yönetim sistemi Belediyemizde uygulanmaya başlayınca yönetimsel, organizasyonel, çevre hizmetleri, zaman ve maliyet analizler ile kayıp ve açıklarımız ortaya çıkacaktır. Bana göre, Belediyemizin durumu zaten ortada, halkımız da bunu biliyor. Önemli olan aksiyonları planlayıp yapabilmektir. Kalite Yönetim Sisteminde zaman kullanımı ve tatbikatlar çok önemlidir. Gerçekleştirilen her tatbikatta da zamansal gelişimin olduğu görülmelidir.

Kaliteli şehir böyle olmaz!

İlçemizdeki 600 yıllık tarihi Ulu Camimiz yanarken Belediyemizin İtfaiyesi, Başkanımızın dediği gibi gerçekten 4 dakikada mı Kademe’den çıktı? Alev alev yanan Ulu Camimize kaç dakikada geldi? İtfaiye personelinin kaç tanesi eğitimli? Sertifikaları var mı? Sertifikaları vizelendi mi? Kullandığınız yangın söndürme ekipmanlarının bakımları yapıldı mı? 1 yıl içerisinde kaç tatbikat yapıldı? Eğer yapıldı ise, eksikleriniz nelerdi ve hangi aksiyonları gerçekleştirip iyileşme veya gelişme sağladınız?

Kaliteli şehir böyle olmaz. Böyle yönetilmez. Belediye Meclis Üyesi olduğumda, 2 yıl önce de ‘Belediye böyle yönetilmez’ demiştim. Bunları söyleyince zabıtalarımızı işyerimin kapısında görmüştüm. Bakalım şimdi ne olacak?

Sanırım, sözün bittiği yer 600 yıllık alev alev yanan tarihi Ulu Camimizdir. Diğeri de Karacabey’imizin, Bursa TSE Bölge Koordinatörlüğünün, il ve ilçelerinde düzenleyeceği ‘Kalite Şehrinde Kalite Günleri Eğitimleri’ içerisinde yer alamamış olmamızdır.

KTSO’ ya kayıtlı bir şirket sahibi, Belediye Meclis Üyesi, bu eğitimleri almış bir mühendis olarak, hizmet ve imalat sektöründeki yöneticileri ve firma sahiplerini BTSO’da 02-20 Nisan 2012 tarihleri arasında yapılacak eğitimlere katılmalarını öneririm.

Bu eğitimleri alalım ki Belediyemizde, işyerlerimizde ve Karacabey’imizde PDCA yapalım. PDCA’yı merak edenler; Bu eğitimleri alanlara veya çevremizde ISO 9001 Belgesi alan fabrikalarımızın yöneticilerinden öğrenebilirler” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.