“Karacabey kaderine terk edildi!”

Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir ve Karacabey Belediye Meclis Üyesi Murat Tanrıverdi, Karacabey Belediyesi’nin koronavirüsle mücadele edildiği şu günlerde şehri kaderine terk ettiğini, Belediye Başkanı Ali Özkan’ın da asli görevi dışında işlerle meşkul olduğunu söyledi.

Bu zorlu süreçte Karacabey Belediyesi’nin unutmadığı tek şeyin halkın ekonomik sıkıntılarını yok sayarak anonslarla emlak vergilerini istemek olduğunu vurgulayan Tanrıverdi, her yıl yapım ve bakımları için Karacabey halkının milyonlarca lirasının harcandığı ancak bugün adam boyu ot bürüyen park ve bahçelerin görenlerin içini acıttığını söyledi.

CHP Belediye Meclis Üyesi Murat Tanrıverdi, şunları kaydetti: “Koranavirüs denen küresel salgın ile uğraştığımız şu günlerde öncelikle çok değerli halkımızın sağlığının iyi olmasını; bu süreçten maddi olarak olumsuz etkilenen esnaf ve vatandaşlarımıza da kolaylıklar diliyorum. Bu zorlu süreçte, yerel yönetim olarak Karacabey Belediyesi’nin yapmış veya yapmamış olduğu çalışmaları değerli Karacabey halkının takdirine bırakarak bu güne kadar geldik. Ancak sıkı tedbirlerin başladığı bu 2 aylık süreçte artık susarak çalışmaları uzaktan izleme noktasını üzülerek geçtik. Koronavirüs sürecinde ne yazık ki şehrimizin kaderine terk edildiğini görmek bizleri son derece üzmüş ancak ne yazık ki şehreminimizin bir türlü umurunda olmamıştır. Sayın Belediye Başkanı asli görevini, yani şehrin bakımını bir kenara bırakmış, hâlâ sosyal medya üzerinden sağa sola ayar verme peşine düşmüştür. Bu zorlu süreçte unutmadığı tek şey, insanlarımızın ekonomik sıkıntılarını yok sayarak, belediye anonsları ile emlak vergilerini istemek olmuştur.

               

Her yıl yapım ve bakımları için Karacabey halkının ve değerli Türk Milletinin milyonlarca lirasının harcandığı ancak bu gün adam boyu ot bürüyen park ve bahçelerimiz görenlerin içini acıtmaktadır. Bir hafta önce 2 aylık aranın ardından 65 yaş üstü vatandaşlarımız ilk defa sokağa çıkmışlar ve şehir parklarımıza akın etmişlerdir. Ancak gördükleri manzara utanç verici boyuttadır. Buna rağmen Karacabey Belediyesi yine herhangi bir çalışma yapmamış ve bu hafta dışarıya ikinci sefer çıkan kıymetli büyüklerimiz yine aynı manzara ile karşılaşmışlardır.

                Daha 1 yıl önce yüz binlerce lira harcanarak tekrar hizmete açılan Şehir Parkımız (Adnan Menderes Parkı) tarumar haldedir, dekor amaçlı serilen çakıl taşları, ağaç kabukları, naylon örtüler birbirine karışmış, ot adam boyunu geçmiştir. Atatürk Kültür Parkı’nda, Park Bahçeler Müdürlüğü yerine, hayvan bakan vatandaşlarımız ot biçmektedir. Şehir girişi (Nestle önü) ve anayol orta refüjü aynı bakımsızlıktan muzdariptir. Karacabey sokakları içler acısı haldedir. Köylerden belediyeye geçen mallar ve gayrı menkuller çatır çatır satılmaya devam ederken, çöp toplanmaktan başka hizmet gitmemekte, köy mezarlıkları sadece ölmüşlerimize değil bakımsızlıklarına ağlanacak hale gelmiştir. Ne yazık ki empatiden yoksun yerel yöneticilerimiz bu çirkin görüntünün ve israfa dönüşen yatırımların farkında değildir. Tabi ki bunun en büyük etkeni Karacabey’e doğru düzgün hizmet etmeden geçen 5 yılın ardından ikinciye tekrar seçilmiş olmanın rehavetidir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.