“Karacabey İyileşecek!”

İYİ Parti Karacabey Belediye Başkanı Adayı Ayhan Tayfur, aylardır süren kısır tartışmaların sona erdiğini ve bundan sonra belediye başkanlığı seçimlerini nasıl kazanırız çalışması içinde olacaklarını söyledi. Tayfur, seçimlere hazır olduklarını, başkan adaylığının belirlenme sürecini ve İyi Parti yöneticilerinin istifaları sırasında hakkında yerel gazetelerde çıkan haberlerle ilgili kamuoyunu bilgilendirmek istediklerini belirtti.
Millet İttifakı adayı Emekli Öğretmen Ayhan Tayfur, önceki gün yaptığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi.
“Saygıdeğer Karacabeyliler, birkaç gündür yerel medyada çıkan İYİ Parti ve şahsımla ilgili açıklamaları üzüntüyle takip etmekteyim. Bilgi kirliliği yaşanmaması ve kamuoyunda yanlış algılamalara neden olmaması için bu basın açıklamasını yapma zorunluluğu duydum.
Değerli Karacabeyliler, ülkemizde 98 adet yasal siyasi parti var. Yasaklı olmayan her vatandaşımızın bu partilere üye olma, görev alma, aday olma veya istifa etme gibi hakları vardır. İnsanlarımızın tercihlerine saygı duymak gerekir. Aynı göreve birden fazla talep olduğu takdirde partilerin yetkili kurulları aday adayları arasında değerlendirme yapabilir. Söz konusu seçim hedefleniyorsa, aday adayları dışında bir başkasına da adaylık teklifi yapılabilir. Bunlar doğal ve olağan gelişmelerdir. Ayhan Tayfur olarak, 07 Şubat 2019 tarihine kadar adaylık başvurusu yapmadım. Aday olmak gibi bir niyetim de yoktu. “Görev istenmez, verilir” düsturumuz gereği böyle bir durum hasıl oldu. 07 Şubat Perşembe günü Genel Merkezimizin iyiparti.org.tr sitesine internet üzerinden resmi başvurumu yaptım. 08 Şubat Cuma günü akşamı Genel Merkezimiz, Karacabey Belediye Başkan Adaylığımın onaylandığını açıkladı. İYİ Parti Bursa İl Başkanlığımız, 11 Şubat Pazartesi günü İYİ Parti İlçe Başkanı Erkan Önen ve yönetim kurulunun istifa ettiğini duyurduktan sonra, Karacabey iş adamlarından Emekli Albay Erdem Uğur’un İYİ Parti İlçe Başkanı olarak görevlendirildiğini ve yönetim kurulunun oluşturulmasını istedi. 12 Şubat Salı günü İYİ Parti Karacabey İlçe Başkanı Erdem Uğur ile birlikte Genel Merkeze davet edildik ve Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in huzuruna çıktık.
Ayhan Tayfur’u iyi tanıyan Karacabeyli hemşehrilerim bilir ki, kavgayı, gereksiz atışmayı sevmem. Polemiklerden genellikle kaçınan biriyim.
İYİ Partili arkadaşlarımın almış oldukları istifa kararına saygı duyuyorum ve tüm samimiyetimle yapmış oldukları hizmetler için çok teşekkür ediyorum.
Gelinen noktada içi boş tartışmalar sona ermiştir. Bundan sonra seçim kazanma odaklı siyasi yarış başlamıştır. Demokratik yarışa katılan tüm siyasi partilerimizin belediye başkanı adaylarını kutluyor, başarılı çalışmalar diliyorum.
Saygın bir atmosferde geçmesini dilediğim siyasi yarıştan, kazananın Karacabey olmasını temenni ediyor, kamuoyuna saygılar sunuyorum.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.