KARACABEY İÇİN KORONA ÖNERİSİ

NUSRET PULLU KÖŞE YAZISI

Karacabey’de Covid 19 pozitif yok şuan. Sağlık personelleri ile yaptığım görüşmeler Karacabey de bir vaka yok.

Karacabey’e korono bulaşmadan Karacabey’in girişleri ve çıkışları kapatılsın. Sadece ilçemizin  gıda, sağlık  ve bankaların para transfer ihtiyacı olan araçların girişine kontrollü şekilde izin verilsin.

İlçemizde kamu personelleri Karacabey dışardan gelen yada Karacabey dışında çalışanlar idari izinli sayılsın.

Özel sektörde çalışan kişiler Karacabey’den veya ilçemize gelen personeller komşu illere yada ilçelere giden personeller idari izinli sayılsın.

Baharın gelmesi ile tarım işçileri ilçemize dışardan gelecekler gelen tarım işçileri bir alanda toplayıp orada gerekli kontroller yapıldıktan sonra tarım arazilerine gidip çalışma imkanı sunulsun.

Karacabey’e korono virüs bulaşmadan ilçenin giriş çıkışını tamamen kapatmak bu dönemde hem sağlık personeli ve alet ekipman bakımdan işimiz daha kolay olacak. Karacabey’e aktarılacak alet ekipmanlar Covid 19 virüsü ile savaşan il yada ilçelere aktarıla bilir. Eğer bunu yapamazsak vaka yokken Karacabey’de olunca yapsak da karantina hiç bir işe yaramayacak hem sağlık personeli ve alet ekipman anlamında hem de maddi anlamda geç kalmış olacağız.

Tarım arazilerimizde çalıştıracak işçi bulamayacağız, üretemeyeceğiz arazilerimizde  yokluk ve kıtlık  olacak hem ilçemizde hem de ülkemizde. Başka Karacabey yok, gerekli önlemler Covid 19 pozitif vakası oluşmadan Karacabey’e girişler çıkışlar kapatılsın geçici bir süre.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.