Karacabey için gece gündüz çalışmalıyız!

Yoğun ilginin yaşandığı programa Başkan Koç dışında Belediye Başkan Yardımcısı Seçkin Eken ve Karacabey’in tanıdık isimleri Yalçın Güroğlu, Fethi Tiryaki, Kamuran Terhan, Şemsi Karaaslan, Ziya Demir, Erol Fethi İzgi, Prof. Dr. Ahmet Avinç, Hüseyin Avinç, Mustafa Yemişçioğlu, Nezir Adak, Engin Denizeri, Nurettin Şimşek, Melek Karabulut, Orhan Zeybek, Hasan Ebeoğlu, Zeki Kutku, Zeki Karataş, İbrahim Yahşi, İsmail Karataş, Ayhan Sezer, Şakir Çolak, Recep Boztepe, Niyazi Abi, Cahit Kırımlı, Selim Sarucan, Burhan Alaçam, Recep Karasakal, Yaşar Çelik, Ahmet Kodoman, Ayhan Adak ve İlyas Malçok da katıldı.

Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, açılış konuşmasında, “2009 yılında derneğimiz Harmanlı Köyü adı altındayken, Bursa’da bir kutlu doğum pilavı düzenlemiştik. Sayın Başkanımız Ergün Koç, o gün bizlere, ‘Harmanlı Köyü Derneğini büyütelim ve Karacabeyliler Derneği yapalım’ demişti. Bizler de bunun altyapısını 2 yıl gibi bir zamanda hazırladık ve 14 Eylül 2011 tarihinde Karacabey ve Köyleri Kültür Dayanışma ve Kalkındırma Derneğini kurduk.

Derneğimizi kuralı yaklaşık 5 ay kadar oldu. Ancak, tüm Karacabeylilerin dernekleşme hususunda gösterdikleri ilgi ve hassasiyet bizleri daha ileri projeler üretmeye ve azimle çalışmaya sevk ediyor.

Gerek Karacabey’imiz ve gerekse de Bursa’mız için büyük hedeflerimiz var. Açmış olduğumuz bu şemsiyenin altında kimler varsa, onlardan bazılarını muhakkak bunlardan faydalandırmak içimizden çıkaracağımız adayları birlik ve beraberlik içinde sonuna kadar desteklemek amacındayız. Bundan sonra ‘yok oymuş, buymuş’ denilen kişilerin peşinden koşma devri sona ermiştir. Yerelde ve genelde bizden daha çok aday çıkarıp ilçemizi bundan daha çok faydalandıracağız. Bursa’nın 17 ilçesinde teşkilatlanacağız.

İlk teşkilatlanmayı kimliğimiz olan Karacabey’den başladık. Karacabey Teşkilat Başkanlığı için 3 ayda 8 resmi başvuru oldu. Dernek yönetim kurulumuzun Karacabey ayağını oluşturan Sayın Naci Güncü ve Sayın Erhan Erdem’in verdikleri referanslar ve araştırmalarımız sonucunda mesleği gereği Karacabey’in 64 köyü ile içli dışlı olan, beyefendiliği, dürüstlüğü, sevilen kimliği ve teşkilatçı yapısı ile ön plana çıkan Veteriner Sayın Vural Mutiş’te karar kıldık. Sayın Mutiş, bundan böyle Karacabey İlçe Teşkilat Başkanımızdır. Kendisine ve kuracağı ekibine başarılar diliyorum” dedi.

Ceylan’ın ardından söz alan Bursa Karacabeyliler Derneği İlçe Teşkilat Başkanı Vural Mutiş de, kendilerine inanan ve destekleyen herkese teşekkür etti. Karacabey için gece gündüz demeden çalışacağını dile getiren Mutiş, “Derneğimizin amacı doğrultusunda elimizden gelen ne varsa vermeye hazırız” diye konuştu.

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, dernekleşmenin önemine vurgu yaptı. Dernekleşmenin kolay ancak devam ettirmenin zor olduğuna dikkat çeken Koç, “Tüm siyasi bürokrat ve iş adamlarımız elini her bir şekilde taşın altına sokmaları gerekiyor. Belediye olarak derneğimize maddi manevi her zaman destekte bulunacağımızdan kuşkunuz olmasın” ifadelerine yer verdi.

Son olarak söz alan Karacabey Meslek Yüksek Okulu eski Müdürü ve Uludağ Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. Ahmet Avinç ise, “Bu inanın hep bizim hayalimizdi. Ancak gerek zaman, gerekse de bir araya toplanamamaktan dolayı bir dernek kuramadık. Bu nedenle başta Dernek Başkanı Yüksel Ceylan ve yönetim kurulunun tüm üyelerini ve tüm emeği geçen herkese canı gönülden kutluyorum. Her konuda sonuna kadar yanınızda olduğumuzu unutmayın” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.