KARACABEY DENİZ YAYIN’A AĞLADI!

Karacabey’in yetiştirdiği ilk esnaflarımızdan eski aygaz bayi Mustafa Yayın’ın oğlu, değerli senarist Deniz Yayın (60) yaşamını yitirdi. Bir süredir mücadele ettiği amansız hastalığıyla yenik düşen Deniz Yayın geçtiğimiz Cuma günü Bursa’da özel bir hastanede ameliyata alındı, ancak tüm çabalara karşın kurtarılamadı.
Dürüstlüğü, çalışkanlığı, sevecenliği tanınan ve entelektüel yapısıyla haklı bir saygınlık kazanan Deniz Yayın’ın beklenmedik ölümü büyük üzüntü yarattı.
Karacabey sevdalısı Deniz Yayın, 1958 yılında dünyaya geldi. 2 çocuk babası olan Deniz Yayın, ilçede beyaz eşya ve Aygaz Bayiliği’nin uzun yıllar işletmeciliğini yaptı.
2003 yılından sonra sinema konusundaki araştırma ve bilgilerini iki ayrı televizyon kanalında Yeşilçam’ın emekçi sanatçılarını konuk ederek “Yeşilçam Denizi” adlı programla izleyicilerle paylaştı.
2009 yılında Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası adına çektiği “Karacabey Belgeseli” ile de ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunu gözler önüne seren Yayın ayrıca, ilçenin tarım ve sanayi alanındaki gelişimini de arşivledi.
Deniz Yayın, 2010 yılında 47. Antalya Film Festivali’ne Halide Edip Adıvar’ın “Vurun Kahpeye” romanından 1949, 1964 ve 1973 yıllarında sinemaya uyarlanan filmlerine çektiği “Üçlü Kolaj” ile Altın Portakal Ödülü’ne layık görüldü. Yayın, bir yıl sonra ise 1979’da sansürlenen, 1980’de de askeri darbe nedeniyle gerçekleşmeyen 48. Antalya Altın Portakal’da, “Geç Gelen Ödüller” projesi ile katıldı. Bu projede; Yılmaz Güney, Tarık Akan, Tuncel Kurtiz, Melike Demirağ gibi önemli sanatçılar, 32 yıl sonra Deniz Yayın sayesinde Altın Portakal Ödülü’nü almış oldu.
Karacabey’in yetiştirdiği ülke çapındaki değerli isimlerinden Deniz Yayın’ın cenazesi, Cumartesi günü Ulu Camii’nde kılınan ikindi namazından sonra sevenlerinin gözyaşları arasında Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi. Deniz Yayın’ı son yolculuğunda Karacabeyliler’in yanı sıra, Bursa ve ülke genelinden gelen çok sayıda seveni yalnız bırakmadı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.