Arifiye mezunları Karacabey’de buluştu

Sakarya Arifiye İlköğretmen Okulu’nun 1962 yılı mezunları bu yıl Karacabey’de bir araya gelerek, hasret giderdi.
Emekli öğretmen Hüseyin Kocaboz’un önderliğinde Karacabey’de toplanan Arifiye mezunları, 20 yıldır sürdürdükleri geleneksel toplantılara bundan sonra da devam edeceklerini duyurdu.
Karacabey Öğretmenevi’nde yapılan toplantıya yüze yakın mezun bay, bayan öğretmen ile aileleri katıldı. Arifiye Mezunlarının Karacabey buluşması heyecan dolu dakikalara sahne oldu. Yıllar öncesine dayanan eski okul arkadaşları zaman zaman yaptıkları duygusal sohbetlerle geçmişte kalan güzel anılarını tazeledi.
Türkiye’nin farklı illerinden Karacabey’deki buluşma noktasına gelen öğretmenler yılların özlemi ile içinde kucaklaşırken yaşlanmış görüntülerine karşın içtenlikli şakalaşmaları dikkatlerden kaçmadı.
Şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden arkadaşları için saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı okuyan Arifiyelilerin ev sahipliğini yapan Karacabeyli emekli öğretmen Hüseyin Kocaboz, “Arifiye İlköğretmen Okulu’ndan 1962 yılında mezun olan sınıf arkadaşlarımızla her yıl bir şehirde toplanıyoruz. Geçen yıl Bandırma’daydık, 20’nci buluşmayı Karacabey’de gerçekleştirdik. Türkiye’nin her yöresinde katılım gösteren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Eski dostlarımı Karacabey’de ağırlamaktan onur ve mutluluk duyuyorum” diye konuştu.
Karacabeyli emekli öğretmen Hüseyin Kocaboz’un organize ettiği toplantıda arkadaşlarını görmenin mutluluğunu yaşayan Arifiye İlköğretmen Okulu mezunları, anılardaki canlılığını koruyan okul özelliğini bir kez daha yaşattılar. Ailelerinden uzakta çocukluk ve gençlik yıllarını birbirleriyle kardeş ve ağabey sevgisi içinde yaşayan Arifiye mezunları, bu okulun kendileri için çok önemli bir yer oluşturduğunu belirterek, yıllar geçtikçe o günlere olan özlemin daha da arttığını söylediler.
Güzel söyleşiler içinde yemekler yenirken anılarını tazeleme olanağı bulan Arifiyeliler Öğretmen Okulu marşını birlikte okudular. Şarkılar ve şiirler eşliğinde güzel bir gün geçirirken anı fotoğrafı da çektirmeyi ihmal etmediler. Arifiye Öğretmen Okulu mezunları gelecek yıl tekrar buluşmaya karar verdikten sonra Karacabey’den hüzünlü bir şekilde ayrıldılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.