Karacabey çöplükten kurtuluyor

Karacabey Belediyesi temizlik alanında gerçekleştirdiği çalışmalarda hız kesmiyor. Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabey’de geçmiş yıllarda Atatürk Kültür Parkı ve Yeni Devlet Hastanesi arkasında yer alan eski çöp döküm sahasının önümüzdeki ay itibariyle tamamen kapatılacağının da müjdesini verdi. Diğer yandan ilave araçlarla birlikte filosunu güçlendiren Temizlik İşleri Müdürlüğü 1 yıllık süre içerisinde merkez ve kırsal mahalleler olmak üzere 1425 çöp konteynırının dağıtımını sağladı. Bu çalışma ile eskiyen konteynırlar kaldırılırken talep gelen özellikle kırsal mahallelerdeki ihtiyaçlarda giderilmiş oldu.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Tüm mahallelerin belediye sorumluluğuna geçmesiyle birlikte temizlik hizmeti noktasında hem araç filomuz hem mevcut düzenimiz buna yetersiz kalıyordu. Önceliklerimiz arasında yer verdiğimiz temizlik alanında ki bu çalışmalar neticesinde çöp kamyonu ihtiyacını ortadan kaldırarak yeni araçları filomuza dahil ettik. Bunun yanında özellikle kırsal mahallelerimizde eksik çöp konteynırları ciddi bir sorundu. Bu 1425 konteynır ile vatandaşlarımızın bu temizlik sorununu da 2015 itibariyle ortadan kaldırmış bulunmaktayız” dedi.
Çöp konteynırları dezenfekte işlemleri devam ediyor
Temizlik İşlerinin yürüttüğü çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada Başkan Özkan cadde ve sokaklardaki mevcut konteynırların zamanla hem koku hem de mikrop yuvası olmaması nedeniyle bu konteynırların dezenfekte işlemi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.
Özel bir araçla boşaltılan konteynırlar belirli aralıklarla işlemden geçiyor hem koku ve görüntü kirliliği ortadan kalkıyor, hem de mikroplara karşı önlem alınmış oluyor.
Okullarda Temizlik ve Çevre Bakımı belediye ekiplerince yapılıyor
Karacabey Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yılda ilçe okullarının tamamında çevre temizliği ve çevre düzenlemesi işlerini belediye ekiplerince sürdürüyor. Bu konuda ilçenin tüm okullarında aktif bir şekilde çalışan ekipler ayrıca bazı okulların tadilat ve bakım işlemlerinde de aktif rol oynuyor.
Eski Çöp Döküm Sahası kapanıyor
Başkan Ali Özkan açıklamalarının devamında Karacabey’de geçmiş yıllarda Atatürk Kültür Parkı ve Yeni Devlet Hastanesi arkasında yer alan eski çöp döküm sahasının önümüzdeki ay itibariyle tamamen kapatılacağının da müjdesini verdi. Yaptığı açıklamada Özkan ‘Bu son derece hassas bölgede bu çöp dökme işlemi ne yazık ki bizim görevi devraldığımız tarihe dek sürdürülmüş. Göreve gelir gelmez Bursa Büyükşehir ile gerçekleştirdiğimiz istişareler sonucu ilçede toplanan çöplerin tamamı Bursa’da Hamitler Çöp Depolama Alanına taşınması kararı alındı. 2 yıldır düzenli olarak Karacabey’den toplanan bütün çöpler Bursa’ya gönderiliyor. Bunun yanında eskiden kullanılan çöp depolama alanının kapatılması içinde bir takım çalışmalar başlatmıştık. Onunla ilgili de kısaca bilgi vermek gerekirse mevcut alanın %90’nın toprakla kapatılması gerçekleştirildi. Kalan %10’luk bölüm ise bir ay gibi bir sürede kapatılacak. Hem çevre hem görüntü kirliliği böylelikle büyük ölçüde ortadan kaldırılmış olacak. Bunun yanında mevcut alanın bir kısmı ağaçlandırılacak. Geri kalan bölüm ise bölgenin ihtiyaçlarına alternatif çözüm için bekletilecek. En basit örneği bu bölgede yaklaşık 600 dönümlük bir alan sanayi depolama alanı olarak geçiyor. Gelecekte daha yoğun bir kalabalığa ev sahipliği yapması muhtemel. Bu sebepten bizler bu alanı alternatif olarak otoparka çevirebiliriz’ dedi.
Konteynırlar ceplerde konumlandırılacak
Öte yandan ilçe sokaklarında sürekli yer değiştiren çöp konteynırları ile ilgili muhtelif cadde ve sokaklarda kaldırımlara yapılacak cep ile bu konteynırların yerleri sabitlenecek. Özellikle vatandaşların bu yönde de talebi olduğunu ifade eden Temizlik İşleri Müdürü Kenan Gündem bu konuda çalışmalara başlandığını duyurdu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.