“Karacabey çiftçisi iflasın eşiğinde”

Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, geçtiğimiz Cumartesi günü Karacabey Ziraat Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette Karacabey ve bölge tarımındaki son durum, sıkıntılar ve çözüm yolları ele alındı.
Bursa’nın yanı sıra çevre il ve ilçelere bağlı ziraat odalarının başkan ve yöneticilerinin de hazır bulunduğu ziyarette TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’ı konuk eden Karacabey Ziraat Odası Erhan Erdem, ilçe ve bölge tarımındaki son durumu aktardı. Çiftçilerin sıkıntılarını ve taleplerini de ileten Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, özellikle 4 konuya dikkat çekti.
İlk olarak Susurluk Şeker Fabrikası’nın bir an önce faaliyete geçmesini isteyen Erdem, Bursa ile birlikte Balıkesir ve Çanakkale’yi de ilgilendiren Susurluk Şeker Fabrikası’nın bölge açısından önemli bir denge unsuru olduğunu vurguladı. Erdem, Susurluk Şeker Fabrikası’nın yalnızca çiftçiler için değil; hayvancılar, nakliyeciler ve istihdam açısından da çok önemli olduğunu belirtti.
Mısıra verilen desteklemelerin artması gerektiğine dikkat çeken Erdem, mısırın Karacabey bölgesindeki ürün damında denge sağlayacağını kaydetti.
Domates ölçümlerinde kullanılan briksin takibi için devlet tarafından kontrolör görevlendirilmesini talep eden Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, bu uygulamanın hem çiftçileri hem de fabrikaları rahatlatacağını savundu.
Son olarak Mustafakemalpaşa’nın yanı sıra Karacabey’deki bazı köyleri de olumsuz etkileyen sudaki bor oranının fazlalığına dikkat çeken Erdem, bu durumun çiftçileri sıkıntıya düşürdüğünü belirterek çözüm bulunmasını talep etti.
Erhan Erdem’i dikkatle dinleyerek notlar alan Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Karacabey’in Türkiye’deki en önemli tarım bölgelerinden biri olduğunu vurguladı. Karacabey ve bölge çiftçisinin taleplerine önem verilmesi gerektiğini ifade eden Bayraktar, “Karacabey çiftçisi mutlu değilse bu dikkate alınmalıdır. Bizler de çiftçilerimizin sıkıntılarının çözümü noktasında elimizden geleni yapıyoruz. Sayın Erhan Erdem’in bizlerden talep ettiği konuları bizzat bire bir Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımıza ileteceğim ve sorunların çözümünde takipçi olacağım. Bundan şüpheniz olmasın.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.