Karacabey Belediyesi ‘En güzel şehir” hedefine adım adım ilerliyor

“Modern ve Müreffeh Kent Karacabey” hedeflerinin önemli parçalarından biri olan ‘En Güzel Şehir, Karacabey’ sloganını, gerçeğe dönüştürme yolunda sayısız projeyi hayata geçiren Karacabey Belediyesi, tüm ilçe genelinde köklü bir ağaçlandırma ve peyzaj atağına geçerken, belediyeden yapılan açıklamada, ilgili çalışma için ihtiyaç duyulan malzemelerin, kendi bünyesinde kurulan fidan-fide istasyonlarından ya da direk üreticiden alınarak, akılcı bir finansal yönetim örneği sergilendiği ifade edildi.
2016 yılını, ‘Park, Bahçe ve Çevre Düzenleme Yılı’ ilan eden Karacabey Belediyesi, hedefleri doğrultusunda peyzaj ve ağaçlandırma çalışmalarını hız kesmeden sürdürürken, gerçekleştirdiği projelerde akılcı finansal yöntemi ve uygulamalar sayesinde, geniş kesimlerin haklı takdirini de kazanmaya devam ediyor.
Uygulamaya koyduğu tüm projelerde, kendi içindeki finansal sürdürülebilirliğe büyük önem veren Karacabey Belediyesi; peyzaj, orta refüjler, parklar, ağaçlandırma çalışmaları ve tüm yeni çevresel projelerde kullanılan bitkileri, kendi bünyesinde kurduğu ‘Fidan ve Fide Üretim İstasyonu’ndan ya da Türkiye’nin en önemli üretim merkezi Ödemiş’ten, aracılar olmaksızın direkt temin ederek, belediye bütçesine ciddi oranda finansal katkı sağlıyor.
“Doğa dostu kent kimliğine yakışır şekilde hareket ediyoruz”
Modern belediyecilik anlayışları çerçevesinde, kent yaşayanlarına daha rahat ve nefes alınabilir sağlıklı bir çevre sunma adına, sayısız proje atağına geçildiğine vurgu yapan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan; “Tüm çalışmalarımızda finansal sürdürülebilirliğe önem veriyoruz. Ekip arkadaşlarımız çevresel rekreasyon ve ağaçlandırma çalışmalarında kullanılan bitkilerin, kendi bünyemizden temini için çeşitli üretim istasyonları kuruyor. Şu an henüz bu istasyonlarda devreye giremeyen bitkilerimiz için de direkt, birinci el üreticiden alımlar gerçekleştirilerek, önemli bir mali kazanım sağlamaktayız. Bunun yanı sıra, bulunduğu yerden taşınması zorunlu ağaçları da yerinden uygun yöntemlerle alarak, tekrar doğaya kazandırıyoruz. Bu noktada Karacabey Belediyesi olarak, gerçek bir doğa dostu kent olduğumuzu da gerçekleştirdiğimiz etkin uygulamalarla perçinlemiş oluyoruz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.