Karacabey 5. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı büyük bir coşkuyla başladı

*’Marka Kent Karacabey’ tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen ve Türkiye’de tarımsal faaliyetlerin ön plana çıkarılması noktasında, en büyük organizasyonlardan biri olarak kabul edilen ‘Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’, Bursa sanayisi ve ekonomisine yön veren en önemli kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla, görkemli bir açılış sonrasında kapılarını ziyaretçilere açtı.
*Karacabey’de, Türkiye’nin uluslararası ölçekte ses getiren birbirinden eşsiz teknolojik yeniliklerle donatılmış, yeni konseptlere sahip ürünlerinin ilk kez görücüye çıktığı fuara ev sahipliği yapmanın heyecanı yaşanırken, Belediye Başkanı Ali Özkan yaptığı açıklamayla, “Sanayicilerin Karacabey’e yatırım için yoğun ilgisi var. Geçmişten bugüne, ülke tarımına yön veren, güçlü ve bereketli tarım diyarı Karacabey; sanayi, tarım ve turizm açısından atağa geçmiş durumda. Güzellikler diyarı ilçemiz, gelecek yolculuğuna emin adımlarla ilerliyor” dedi.

Sahip olduğu tarihi ve kültürel ve turistik değerlerin yanı sıra; tarım ve sanayiye dayalı güçlü ekonomisi ile ‘Güney Marmara’nın Yıldızı’ olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Karacabey’de, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı” coşkusu yaşanıyor.
Karacabey’in ev sahipliğinde, bu yıl 5’incisi düzenlenen ve Türkiye’nin uluslararası ölçekte ses getiren birbirinden eşsiz teknolojik yeniliklerle donatılmış, yeni konseptlere sahip ürünlerinin ilk kez görücüye çıktığı fuar, Ömer Matlı Kapalı Pazaryeri’nde görkemli bir açılış töreni ile ziyaretçilere kapısını açtı.
İlçe genelinde büyük bir heyecana sahne olan fuarın açılış organizasyonunda; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabey Kaymakamı Dr.Yusuf Gökhan Yolcu, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, BTO Başkanı Özer Matlı, Kiaracabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, Karacabey TSO Başkanı Naci Güncü, Karacabey Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan, AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan ve eski Bursa milletvekilleriyle ilçe protokolünün yanı sıra; Bursa ve Türkiye genelinden gelen çok sayıda çiftçi ve vatandaş hazır bulundu.
“Karacabey’de Güçlü Bir ‘Tarım Teknoparkı’ Oluşturmayı Amaçlıyoruz”
Böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, katılımcıları selamlayan Belediye Başkanı Ali Özkan, “Geçmişten bugüne, Türkiye tarımına yön veren, güçlü ve bereketli tarım diyarı Karacabey, son yıllarda gerçekleştirilen başarılı adımlar sayesinde her alanda atağa geçmiş durumda. Gerek tarihi ve kültürel değerleri ile gerek turizm potansiyeli ile gerekse de tarıma dayalı güçlü sanayisi ve ekonomik gücüyle ilçemiz, Bursa’nın ve bölgenin parlayan yıldızı olmaya devam ediyor. 5’incisi düzenlenen fuarımız, ülke çapında da büyük ses getirmektedir. Fuara ilgi o kadar yoğun ki artık organizasyon alanımız fiziksel olarak yetmiyor. Önümüzdeki yıl, fuarın yeni bir formatta olması için Tarım Bakanımız Faruk Çelik’in destekleri ve TİGEM işletmesinin katılımı ile güçlü bir ‘Tarım Teknoparkı’ oluşturmak için girişimlerde bulunuyoruz. Tarım Bakanımız Faruk Çelik’in sorunlara el atması ile özellikle çiftçinin ve tarımın hızla çözüleceğine inancımız tam. Sanayicilerin Karacabey’e yatırım için yoğun bir ilgisi var. Bürokrasiden kaynaklanan 5000 m2’lik üst sınır, biraz sorun yaratıyor. Ancak Başkanımız Recep Altepe, Büyükşehir Meclisi tarafından bunun kaldırılacağı sözünü bizlere verdi. Bu söz için de Altepe’ye sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum” diyerek, konuyla ilgili müjdeyi katılımcılara verdi.
“Karacabey’de Yatırımlar Katlanarak Artıyor”
Fuarda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, güçlü Bursa’nın geçmişten bu yana çalışkan insanları ile her yönden birinci olduğunu anımsatarak, Türkiye’nin tarım sıralamasında Avrupa’da birinci, dünyada da yedinciliğe yükseldiğini söyledi.
Başkan Altepe; “Bizim köprülerimizi, yeni havaalanlarımızı Avrupa’da kıskanıp gıpta ile bakıyorlar. Türkiye’nin hızla yükselmekte olan büyümesini asla engelleyemeyecekler. Karacabey, Büyükşehir’e geçmesinden bu yana, henüz 2 yıl olmasına rağmen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin projeleri ile artık her alanda atağa geçti. Güzel ilçemizde süt toplama merkezleri ve çiftçilere yönelik yatımlar katlanarak devam ediyor. Bursa’nın güzel ve çalışkan insanları üretmeye ve Türkiye’yi dünya lideri yapma yolunda, ‘lokomotif’ görevini yapmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

“Organizasyon Her Geçen Yıl Daha Çok Güçleniyor”
Karacabey 5. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın Bursa’ya ve Türkiye’ye hayırlı olması dilekleriyle katılımcılara seslenen BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da, Karacabey Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Ticaret Odası ve Ticaret Borsa’sının işbirliğiyle hazırlanan organizasyonun, her geçen yıl daha da güçlendiğine vurgu yaparken, gerçek bir tarım kenti olan Karacabey’in bu fuar sayesinde ülkemize önemli kazanımlar sağladığını söyleyerek, organizasyonda emeği geçen herkesi yürekten kutladı.
“Türkiye’nin Önüne Geçemeyecekler”
Fuar açılış töreninde konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan da, böylesine değerli bir organizasyona katılım göstermekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ülke gündemine ilişkin konulara değindi. Birkan; tüm yönleri ile gelişen Türkiye’nin, terör belasını da atlatacağını ve meclisteki terör destekçileri için yakında gereğinin yapılacağını belirterek, Türkiye’nin lider konumunun hiçbir güç tarafından engellenemeyeceğini söyledi.
Büyük bir coşkuya sahne alan açılış töreninde ayrıca, Bursa ekonomisinin sanayi, tarım ve turizm değerleri ile kabına sığamaz bir konuma geldiği mesajının verildiği açılış töreninde, Bursa’nın Türkiye’nin lokomotif kenti olduğu vurgulanarak, bu özelliğinin de katlanarak artacağına dikkat çekildi.
Türkiye’nin önde gelen tarıma dayalı sanayi üreticilerinin, son teknoloji ürünlerini sergilediği ve ülkemizin her yerinden çiftçi ve vatandaşların adeta akın ettiği Karacabey 5. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 20 Mart Pazar gününe kadar ziyaretçilere açık olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.