Karaca ve Demir’den kurbanlık fiyatları açıklaması

Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nuri Karaca ve Karacabey Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Birol Demir, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle hayvan yetiştiricilerini ilgilendiren ortak bir basın açıklaması yaptı.
Karaca ile Demir, yaptıkları açıklamada Karacabey’de kurbanlık fiyatlarının büyükbaş karkas kesim dahil 45-50 TL., küçükbaş canlı baskülde ise 25-27 TL. olarak belirlendiğini duyurdu.
Nuri Karaca ve Birol Demir, yaptıkları basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi:“2019 yılı büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları maliyet hesapları ve girdi fiyatlarını (başta yem) anormal yükselişine rağmen, ülke ekonomisinin sıkıntılı bir durumda olması dikkate alınarak makul bir şekilde tespit edilmiştir.
Buna göre ilçemizde kurbanlık fiyatları büyükbaş karkas 45-50 TL. kesim dahil, küçükbaş canlı baskül 25-27 TL. olarak belirlenmiştir.
İlçemiz yetiştiricilerinde Karacabey’e yetecek kadar veteriner kontrollü, yerli küçükbaş ve büyükbaş hayvan mevcuttur. Bu bakımdan ilçemiz halkının gün evvelinden kurbanlıklarını ayırtmalarını tavsiye ediyoruz.
Bu arada Kızılay, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıkladığı fiyatlar gerçekçi değildir. Diyanet İşleri’nin açıkladığı 890 TL.’lık fiyat, geçen yıldan ancak % 4 bir artış öngörülmüştür. (Geçen yıl 850 TL idi). Yetiştiriciler 1-2 yıl çoluk-çocuk çok zor şartlar altında yetiştirdikleri hayvanları bu fiyata verirlerse büyük zarar edip, iflas ederler. Diyanet İşleri Başkan’ı Sayın Ali Erbaş bu fiyatı hangi kritere göre tespit etmiştir? İnsan Allah’tan korkar. Üreticinin bin bir zahmetle ürettiği malını yok pahasına satılmasına zemin hazırlayan Diyanet İşleri Başkan’ına hakkımızı helal etmiyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.