Karaca, bakanlıkları uyardı

Mısır alım fiyatları ile şekerpancarı avansları dikkate alınmalıdır:
Karacabey Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca, mısır alım fiyatları ile şekerpancarı avansları konusunda ilgili bakanlıklara yazıyla düşüncelerini aktardıklarını belirtti.
            Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker’e mısır alımlarıyla ilgili son durumu açıklayan Karaca, “Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 2009 yılı dane mısır alım fiyatını açıklamaması piyasada bir istikrarsızlığa neden oldu. Geçen yıl dane mısır fiyatlarının düşük olması ekim alanlarında önemli bir daralmayı da beraberinde getirdi. 2009 yılı mısır üretiminin, 4 milyon ton olan mısır ihtiyacını karşılayabilmesi olanaksızdır. Karacabey’de dane mısır ekim alanları 120 binden 60 bin dekara düştü. Ziraat Odamız tarafından yapılan hesaplamada, mısırın kilogram maliyeti 0.41 Kuruş olarak tespit edildi.  
Geçen yıl 0.43 Kuruş olan T.M.O. mısır alım fiyatı, 2009 için en az 0.50 Kuruş olarak acilen açıklanmalıdır” dedi.
            Şekerpancarı nakdi avanslarıyla ilgili Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergül’den istekte bulunduklarını açıklayan Nuri Karaca, “Eylül ve Ekim ayında verilecek olan şekerpancarı nakdi avansının, ekicilerin çok sıkışık bir dönemde olması nedeniyle Ramazan (Şeker) Bayramı’ndan önce ödenmesini istiyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.