KARACA: 8 BİN ESNAF DÜKKANINI KAPATTI

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca 1 Ocak-31 Aralık 2020 tarihleri arasında Bursa’da 3.445 esnaf ve sanatkarın sicil terk, 630 sanatkarın da meslek terk işleminin yapıldığını belirterek, pandemi koşullarında karşı karşıya kalınan tablo çok ağır olmasına rağmen, hükümetin esnaf ve sanatkarımıza ihtiyaç duyduğu desteği vermediğini vurguladı.

“BORÇ BİRİKTİ, NORMALLEŞME HIZLI OLMAYACAK”

CHP Osmangazi İlçe Başkanlığı’nın pandemi nedeniyle mağduriyet yaşayan sanatçılar, müzisyenler ve işletmecilerin sorunlarını kayıt almak üzere Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, sanatçı-işletmeci temsilcilerinin anlattıklarının bir rapor halinde CHP Genel Merkezi’ne sunulacağının altını çizen Karaca şunları söyledi:

“Önlemlerin biraz azalacağı, yavaş yavaş normale dönüleceği söyleniyor ama işletmeler açılsa bile, maç kaldığı yerden devam etmeyecek. Bu insanlar aylardır çalışamıyor, ülke yoksullaştı. Günlük 40 liralarla 50 liralarla geçinilmeye çalışıldı. Bu süreç içerisinde birikmiş borçlar var. Aile dayanışması sayesinde ayakta kalmaya çalışıyor insanlar. Zaten bu ülke büyük bir çöküntü yaşamıyorsa, bunun tek dayanağı aile içi dayanışmadır. Ülke çok ciddi ölçüde ekonomik darboğazda.”

Karaca, buradaki konuşmasında, sanatçı, müzisyen ve işletmecilerin çektikleri sıkıntıya ilave olarak, Bursa’daki 120 bin esnafın neredeyse yüzde 8’inin pandeminin başladığı dönemden bugüne işyerini kapattığını vurguladı.

BESOB ÜYESİ KAÇ ESNAF VE SANATKÂR İŞYERİNİ KAPATTI

CHP İl Başkanı İsmet Karaca, yaptığı yazılı açıklamayla da BESOB üyesi kaç esnaf ve sanatkârın pandemi başlangıcından buyana 2020 sonuna kadar işyerini kapattığına ilişkin detayları kamuoyu ile paylaştı.

Bursa’da 2019 yılında 3.143 sicil terk ve 630 meslek terk işlemi yapıldığını kaydeden Karaca, bu rakamların 2020’de ise 3.445 sicil terk ve 772 meslek terk olduğunu kaydetti. Çalışanlarla birlikte ele alındığında Bursa’daki yaklaşık 120 bin esnaf ve sanatkârdan toplam 8 bininin dükkan kapatmasının ekonomik anlamda yaşanan sıkıntıyı ortaya serdiğini kaydeden Karaca, aylardır çalışamayan, evine ekmek götüremeyen bu kesimlerin sorunlarını çözecek adımlar hükümet tarafından derhal atılması gerektiğinin altını çizdi.

ESNAFIN RAHATLAMASI İÇİN, ÖNLEM PAKETİ DİKKATE ALINMALI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun salgında esnafın rahatlaması için iktidara 17 maddelik bir önlem paketi önerisinde bulunduğunu hatırlatan Karaca, bu taleplerden hiçbirinin yerine getirilmediğini belirterek, hükümetin toplumun bu kesiminin ihtiyaçlarını tümüyle gözardı eden bu hatalı yaklaşımı nedeniyle, esnaf ve sanâtkarın bu krizde çok ağır yara aldığının altını çizdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.