Başkan Ali Özkan’dan ‘can dostlarımız’ için duyarlılık çağrısı

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, belediye başkanlık makamının balkonuna yuva yapan ve yıllardır burayı kullanan kumrunun videosunu, resmi sosyal medya hesaplarında ‘Penceremizdeki Kuş’ başlığıyla paylaştı. Özkan paylaşımında hayvan haklarının önemine de vurgu yapınca, sosyal medyada bu paylaşım hayvan severler tarafından beğeni topladı.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan; yaşam alanlarımızı paylaştığımız, can dostlarımız sokak hayvanları ile ilgili yaptığı çalışmaları zaman zaman ‘Hayvan Dostu Şehir’ sloganıyla kamuoyuyla paylaşıyordu.

Başkan Özkan, bu kez de makam odasının penceresinden çektiği kumru videosunu resmi sosyal medya hesaplarından takipçileri ile paylaştı.

Onlara sahip çıkmak hepimizin sorumluluğu olmalı

Özkan paylaşımında, “Şehrimizin gerçek sahiplerini, can dostlarımızı unutmayalım. Yaşadığımız çevrenin gerçek sahipleri olan evcil ve yabani hayvanlara karşı daha duyarlı ve misafirperver olmamızda fayda var. Hem dinimizin hem insanlığımızın sorumlulukları arasında olan bu sessiz kullara karşı, herkes duyarlı olmalı. Karacabey Belediyesi başkanlık makamımızın balkonunda yıllardır ‘Şanslı’ ismindeki kumru yuva yapıyor. Her sabah arkadaşlarımız, suyu ile yemini muhakkak yeniliyorlar. Yavruları çıktığı zaman da balkonu hiç kullanmıyoruz. Böylece rahatsız olmadan kolaylıkla yavrularını büyütüyorlar; balkonumuzu şenlendiriyorlar. Ayrıca belediye binası önünde de sokak hayvanları için yem ve suyumuz ihmal edilmiyor. Belki de bu yüzden uyumak için belediye merdivenlerini kullanıyorlar. Son kez daha, bu sahipsiz canlıların da en az bizim kadar yaşam haklarının kutsal olduğunu asla unutmayalım. Lütfen onları koruyalım, farkına varalım” mesajını verdi.

Özkan’ın bu açıklaması hayvan severler tarafından da beğeni ile karşılanırken, pek çok kullanıcı da beslediği kuş

ve kedi köpek fotoğraflarıyla Başkan Özkan’a destek mesajı gönderdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.