Karabudak, İLKSAN ilçe temsilcisi

Karacabey’de görev yapan sınıf öğretmenleri önceki gün sandık başındaydı. Öğretmenler bu kez oy sandığına, İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı Temsilciler Kurulu’nda (İLKSAN) Karacabey İlçe temsilcisini seçmek için oy attı.
Karacabey Lisesi’nde yapılan ve 238 İLKSAN üyesi öğretmenin 154’ünün oy kullandığı seçimlerde üç aday yarıştı. Saat 10:00’da başlayan seçim bir dakikalık saygı duruşu ve hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Yapılan oylama sonucu oy birliği ile seçim kurulu divanı oluşturuldu. Seçim kurulu divanında, Divan Başkanlığı’nı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Emin Dingin, katip üyeliği HEM Müdür Yardımcısı Mahmut Kırgöz, divan üyeliklerini ise Uluabatlı Hasan İlköğretim Okulu’ndan Sadiye Üngör ve Atatürk İlköğretim Okulu’ndan Abdullah Gürbüz yaptı. Divan Kurulu’nun oluşturulması sonrası adaylar konuşmalarını yaparak seçmenlerden oy almaya çalıştı.
İLKSAN İlçe Temsilcisi adayı Betil Karabudak konuşmasında, “İLKSAN’ın adı yolsuzluklarla anılmaya başlanmıştır. Eline maaşını hiç almadan, her ay 20-25 YTL tutarındaki kesintinin kendi isteği dışında gerçekleştiğini unutmuş gibidir. İşin garip yanı üyelerin bu durumu kanıksamaya başlamış olmasıdır. Kabaca bir hesapla her ay 250 bin üyeden elde edilen gelir 6 milyon 250 bin YTL’dir.
Adayım çünkü, kendi haklarımızı aramazsak, yetiştirmeye çalıştığımız öğrencilerimize haklarını aramayı nasıl öğretiriz. Bakanlığın yönetiminden kurtulmuş, üyeleri tarafından yönetilen bir İLKSAN istiyorum. Üyelerin denetimine açık, şeffaf ve İLKSAN da biriken aidatların daha verimli kullanılması için aday oldum” dedi.
Diğer bir aday Altuğ Meşe’de İLKSAN Yönetim Kurulu’nun 7 üyeden oluştuğuna dikkat çekerek, bunun dört üyesinin hükümet tarafından seçildiğini belirtti. Altuğ, “ Bunun demokrasiyle bağdaşan bir yanı yok. İLKSAN Yönetim Kurulu’nun tamamının aidatlarını ödeyen üyeler tarafından seçilmesi demokratik olandır” diye konuştu.
Zülfigar Demiröz’de, İLKSAN Yönetim Kurulu’nun tamamının üyeler tarafından seçilmesi gerektiğini belirtti. Demiröz, “İLKSAN yönetimi denetlenebilir ve şeffaf olmalıdır. Yapılan evlenme, ölüm ve şehit gibi yardımlar yeniden gözden geçirilmelidir. Ciddi bir denetim anlayışı getirilmelidir. Zorunlu üyeliğe son, söz üyelerin olsun istiyorsanız, İLKSAN Karacabey Temsilciliğine talibim” şeklinde konuştu.
Eğitim-Sen üyesi 14 Eylül İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Betil Karabudak, Türk Eğitim-Sen üyesi Sarıbey Serkan Argın İlköğretim Okulu Müdürü Altuğ Meşe ve Eğitim-Bir-Sen üyesi Ş. Bahadır Tayfur İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Zülfigar Demiröz’ün İLKSAN İlçe Temsilcisi olabilmek için yarıştığı seçimden, 60 oy alan Betil Karabudak galip ayrılan taraf oldu.
154 oyun kullandığı seçimlerde diğer adaylar Altuğ Meşe 58, Zülfigar Demiröz’de 35 oyda kaldı. 1 oy ise geçersiz sayıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.