Karabaş, CHP’li isimlerin açıklanmasını istedi

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Orhan Karabaş, AKP’ye katılan 68 kişinin arasında CHP’lilerin de olduğunun belirtilmesine tepki gösterdi.
Böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyleyen Karabaş, AKP yöneticilerinin bu konuda isim vererek açıklama yapmasını istedi. Karabaş, “14 Mart tarihli Meltem Gazetesi’nde “Sağın adresi değişiyor” başlıklı haber de AKP’ye CHP’den katılım olduğu yazılmıştır.
CHP kültüründen gelen Cumhuriyetin temel ilkelerini savunan, 6 okun anlamını özünü içine sindiren hiçbir CHP’linin AKP’ye üye olacağını zannetmiyorum. Kim bu CHP’liler? Hangi menfaat için bu partiye üye olmuşlar? Ne gibi hesapları var? AKP’nin felsefesini programını yapısını biliyorlar mı? Onların CHP’li olduklarına inanmıyorum.
Cumhuriyete, demokrasiye inanan aydınlanmadan, çağdaşlaşmadan yana olan partilimiz AKP zihniyetine destek vermeyeceğini takdir edersiniz. Bu katılım töreninde partimizin adının geçmesini kınıyorum.
Demek ki Türkiye’de her şey yolunda. Hiçbir kesimin sıkıntısı yok. İç dış politika gayet iyi gidiyor galiba.
Türkiye yangın yerine döndü. İş aramak için her gün parti gelenlerle doluyor. Ülkemizde işsizlik büyük boyutlara ulaştı. Yoksul sayısı 20 milyona dayandı. Sadaka ekonomisi ile insanları açlığa mahkum ettiler. Çalışanların durumu ortada! Ülkemizin dış politikası, AB ile ilişkiler bitmiş. Bunlar sadece laf üretmekten başka bir şey bilmiyor. Ülkenin 80 yıllık kazanımları üç kuruşa satılmış durumda. Şimdi soruyorum? Bu paralar nerelere gitti? Neler yapıldı? Bu paralar vatandaşa yansıdı da bizim mi haberimiz yok? Sonuçta tüm halkımızı üretimden, emekten , Cumhuriyet’ten yana, aş iş ve onurlu bir mücadele için herkesi CHP’de bütünleşmeye çağırıyorum. Onurlu bir yaşam için çocuklarımızın geleceği için CHP’de buluşalım” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.