Karabaş: “Baz istasyonları kanseri azdıracak”

Karacabey Bursa Caddesi üzerindeki Esgin İş Hanı’nın üzerine kurulan baz istasyonuna tepkiler sürüyor.
İlçenin muhtelif yerlerinde kurulu bulunan baz istasyonları vatandaşın sağlığını tehdit ederken, sayılarının giderek çoğalması kanser riskini arttırıyor. İlçedeki baz istasyonlarına bir yenisi daha eklenerek, Bursa Caddesi üzerinde Cevdet Esgin isimli şahsa ait binanın terasına kuruldu. Çalışmaların farkına varan vatandaşlar imza toplayarak şikayette bulunmalarına karşın baz istasyon kuruldu.Çevre esnafı, “Meskun mahalde bu baz istasyonunu burada istemiyoruz. Kurulduğu yerden sökülünceye kadar ne gerekiyorsa yapacağız” derken, baz istasyonu çalışmaya başladı.
CHP Karacabey İlçe Başkanı Orhan Karabaş, halk sağlığını tehdit eden baz istasyonlarının apartman, camii gibi yüksek binalara kurulmasının ileride kanseri tetikleyeceğini iddia etti. Karabaş, bilim adamlarının yaptığı deney ve araştırmalar sonucu baz istasyonlarının kansere neden olduğunun kesinlik kazanmasına karşın, hala şehir içinde baz istasyon kurulmasına izin verilmesinin ciddi bir sorumsuzluk olduğunu vurguladı.
Karabaş, “Baz istasyonlarına bağlı kanserler, istasyona yakın birçok meskende yıllar sonra birden patlak verecek, adeta o bölgede bir kanser salgını olacaktır. Çevre etkenlerine bağlı kanserler hemen değil, yıllar sonra başlar. Sigara ve alkol, yıllarca içildikten sonra kanser yapmaktadır.
Ulaştırma Bakanlığı, meskun mahallere ve özellikle de okul, hastane gibi kurumlara baz istasyonu kurulmasına izin vererek vatandaşlarımızı, önümüzdeki 10 yıl için kobay olarak kullanmaktadır. Şehir içine kurulan baz istasyonları nedeniyle vatandaşlarımızın yaşamı ile kumar oynanmaktadır.
Sonuç olarak binlerce baz istasyonu içinde yaşayan bir ülke olmaktansa baz istasyonlarının insan yerleşiminin olmadığı mekanlara kurulması yönünde yasal düzenleme yapılmalı ve insan yaşamının söz konusu olduğu yerlere baz istasyonu kurulması yasaklanmalıdır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.