Karaağız Bursa’dan haykırdı!

Bursa’nın Büyükorhan ilçesine bağlı Karaağız Köyü biyoatık enerji santraline karşı eylemini Bursa’ya taşıdı. Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu önünde buluşan Karaağızlılar daha sonra Cumhuriyet Anıtı’ndaki Atatürk heykelinin önünde kendilerine destek verenlerle birlikte kararlılıklarını Bursa’ya haykırdı.

Karaağızlılara CHP Bursa Milletvekilleri Yüksel Özkan, Erkan Aydın, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş ve partililer, Vatan Partisi İl Yöneticileri Hüseyin Seytin, Burhan Aydoslu ve partililer, Vatan Partisi Orhaneli İlçe Başkanı Aslan İnceyürek , Orhaneli CHP İlçe Başkanı Yaşar Aslan ile partililer ve Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Temsilcisi Ertuğrul Aksoy destek verdi.

Karaağız adına basın açıklamasını Mesut Korkmaz yaptı. Korkmaz açıklamasına Karaağız’a destek verenlere teşekkür ederek başladı. Korkmaz’ın basın açıklamasında şunları söyledi. “Karaağız’ımıza iş olanağı sağlayacağız diye geldiler. HES yönetmeliğine aykırı biçimde, görüşümüzü almadan santral yapımına karar verdiler. Zehir solunacak bir ortamda yaşamak, hastalanmak ve ölmek istemiyoruz. Bize, doğaya, ormana, üretime sahip çıkılmasını istiyoruz. Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Santrali köyümüze yaptırmayacağız”

Mesut Korkmaz basın açıklamasını yaparken konuşması sloganlarla kesildi. “Köylüyüz haklıyız, kazanacağız “, ” Zehir solumak istemiyoruz “, “Köylü milletin efendisidir”, Santralci şirket, Karaağız’ı terk et ” sloganları çevreden geçen yurttaşlarca alkışlanarak destek gördü.

Basın açıklaması sonrasında Karaağız’ın Avukatı Eralp Atabek hukuki durum ile ilgili kısa bir açıklama yaptı. Basın açıklamasının ardından Karaağızlılar eylem alanından ayrıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.