“Kar Lastiği Takma Uygulaması” bir yıl ertelensin

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı Gönül Avil, “Kar Lastiği Takma Zorunluluğu” uygulamasının büyük sıkıntı içinde olan şoför esnafı için bir yıl ertelenmesini istedi.
Avil, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan kamyon, tanker, otobüs, minibüs, kamyonet ve tırlarda kış lastiği uygulaması zorunluluğunun, beraberinde birçok sıkıntıyı ve sorunu getirdiğini savundu.
Söz konusu uygulamanın 1 Aralık itibariyle şehirlerarası yollarda başlandığını belirten Avil, “Bu genelge uygulamadan uzak, Bakanlık bürokratlarınca alınmıştır. Bu karar alınırken, Şoförler Odası'nın üst kuruluşu dahil olsaydı böyle bir uygulama olmazdı. Diğer taraftan zemine temas etmeyen lastiklerin kış lastiği olmasından vazgeçildi. Yanlıştan dönmek de bir erdemdir.
Bu genelge bahar aylarında yayınlansaydı şoför esnafı kış lastiklerini daha önceden sağlar, bu günlere hazırlıklı olurdu. Bu uygulamaya ne otomobil lastiği üreten sanayici ne de şoför esnafımız hazırdır.
Bu yönetmelik ile “Lastik Karaborsacılığı” hortlamıştır. Şoför esnafının bu zorunluluk karşısında kalması haksız kazançların kapısını açmıştır.
Bursa, ülkemizde kış koşullarının zorlu geçtiği bir ilimizdir. Bu nedenle söz konusu uygulamayı Bursamızda bir yıl erteleyelim. Binbir sıkıntı içinde mesleğini yerine getirmeye çalışan şoförlerimizi daha fazla sıkmayalım” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.