Kar-Der ve Dağ-Der kardeşliği

Fomara Meydanı eski Bağ-Kur binasında hizmet veren Bursa Karacabeyliler Derneği’ni ziyaret eden Dağ-Der yöneticileri, ortak hareket etmek istediklerini bildirdi.

Başkan Erkan Aydın, yönetim kurulu üyeleri ve Kadın Kolları ile birlikte konuk olan Dağ-Der yöneticilerini, Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan ve yönetim kurulu üyeleri ağırladı.

Dostane bir şekilde gerçekleşen ziyarette konuşan Dağ-Der Başkanı Erkan Aydın, Bursa’da yeni kurulmasına karşın aktif faaliyet göstererek dikkat çeken Karacabeyliler Derneği kutladı. Etkinliklerde Karacabeyliler Derneği ile birlikte ortak hareket etmek istediklerini belirten Aydın, kardeş dernek önerisinde bulundu.

Başkan Aydın’ın konuşması yoğun alkışlara neden oldu. Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, kuruldukları 14 Eylül 2011 tarihinden itibaren Bursa’da büyük ivme kazandıklarını dile getirdi.

Şu an için 13 bin üyeye sahip olduklarını kaydeden Ceylan, Dağ-Der yöneticilerinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dağ-Der Başkanı Erkan Aydın’ın kardeş dernek önerisinin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, “Bu oluşumu kurarken ilk önce Karacabey’in 64 köyünü ve ilçemizin tüm mahallelerini gezdik. Bu süreçte insanlarımıza hep örnek almamız gereken bir dernek varsa o da Dağ-Der’dir. Sizler gibi Bursa’da söz sahibi olan ve kuruluşu çeyrek bir asrı doldurmuş olan dağ yöresinin 4 ilçesini ve bir çok köyünü kapsayan köklü derneklerimizden Dağ-Der modeli gibi olmayı ve büyümeyi hedefledik. Karacabeyliler Derneği hakkında söylediğiniz güzel sözler nedeniyle teşekkür ederim. Bundan böyle birlikte hareket edelim. Kardeş dernek olalım” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.