Kapatılacak beldeler belirlendi

Kapatılacak beldeler belirlendi
AKP`nin Büyükşehir sınırlarında kalan beldeler ile son sayımda nüfusu 2 binin altına düşen beldeleri kapatma planı hayata geçiyor.
İçişleri Bakanı Atalay`ın başkanlığından yapılan toplantı ile Bursa`da Büyükşehir sınırları içerisinde kalan ve son sayımda nüfusu 2 binin altına düşen 23 beldenin kapatılması kararlaştırıldı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AKP Bursa milletvekilleri, İl Başkanı Sedat Yalçın, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Grup Başkanvekili Nihat Ergün`ün katıldığı ve 2 saat süren toplantının ardından Bursa`da kapatılacak beldeler kesinleşti.
Komisyonun kapatılması konusunda karar aldığı beldeler şunlar:
Osmangazi`ye bağlı Kirazlı, Emek, Demirtaş, Ovaakça. Nilüfer`e bağlı Gölyazı, Akçalar, Görükle, Hasanağa, Çalı, Kayapa. Mudanya`ya bağlı Güzelyalı, Zeytinbağı. Gemlik`e bağlı Umurbey, Kurşunlu, Küçük Kumla. Orhangazi`ye bağlı Solöz, Yeni Solöz ve Narlıca. Kemalpaşa`ya bağlı Ovaazatlı. Orhaneli`ye bağlı Karıncalı, Göynükbelen. Kestel`e bağlı Barakfaki.Büyükorhan: Kınık
Büyükşehir sınırları içinde kalıp kapatılan beldeler mahalle, nüfusu 2 binin altına düştüğü için kapatılan beldeler ise köy olacak. AKP, konuyla ilgili yasayı mart ayına kadar çıkarmayı planlıyor.
Kapatılacak belediyelerde hizmetlerin aksamaması için formül düşünüldü. Buna göre belediyelerle mevcut imkanlarıyla birlikte İl Özel İdareleri`ne “şube” yapılacak. Belediyecilik hizmeti de idare tarafından sağlanacak. Ayrıca, kapatılacak belediyelerin İller Bankası payı ise 10 yıl süreyle İl Özel İdaresi`nin hesabına yatırılacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.