Kamuoyunu kandırıyorlar!

Uğur Dershaneleri Karacabey Şubesi Kurucusu Mehmet Yıldız, özel bir öğretim kurumunun hazırladığı ilan ve reklam broşürleriyle kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğine dikkat çekti.
            Karacabey’de okumayan bir öğrencinin, Karacabey birincisi gibi gösterildiğine işaret eden Yıldız, etik dışı bu yaklaşımın eğitim camiasına yapılan büyük haksızlık olduğunu savundu.
            Yıldız ayrıca, bu özel öğretim kurumunun Karacabey genelinde ilk 10’a giren öğrencinin 6’sını kendilerinde göstermesini üzüntü verici bulduğunu kaydetti.
            Milli Eğitim Müdürlüğü’nün dün açıkladığı istatistiki bilgiler ışığında Karacabey’de ilk 10’a giren öğrencilerden 5’inin Uğur’lu olduğunun altını çizen  Yıldız, kamuoyunun bu tür yalan bilgilere kanmamasını istedi.
            Kurumların etik değerlere bağlı kalması gerektiğinin altını çizen Mehmet Yıldız, “İthal başarılarla değil de yerel bazdaki başarıların paylaşılması gerekir. Yanlış bilgiler sunarak kamuoyu kandırılmamalıdır. Yanlış yönlendirmeler sürerse, hakkımızı aramak için yasal yollara başvuracağız.
Her şey ortada!
Uğur Dershanesi Karacabey Şubesi öğrencilerimizden ÖSS’de Y-SAY 2 puan türünde Karacabey 1.si Bora Çakın, Y-EA 2’nin Karacabey 1.si Ekin Dilara Coşkun ve Y-SÖZ 2 dalında Mahsum Ece’nin ilçe birincisi olduğu Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilan edildi.
            Tüm bu gerçekler ortadayken, kamuoyunun yanlış yönlendirilmesine bir anlam veremiyoruz. Karacabey’de, ‘2009 SBS 9. Sınıflar 1. Yerleştirme’ sonunda dershanemiz yüzde 90 başarı yakalamıştır. SBS’ye giren 150 8. sınıf öğrencimizden 135’i Fen ve Anadolu Liseleri’nde okumaya hak kazandılar. İlçemizde Fen Liseleri’ni kazanan 9 öğrencimizden 5’inin Uğur’lu olması bizler için gurur vericidir. Türkiye’de en yüksek puanla öğrenci alan Ankara Fen Lisesi’ne öğrenci göndermemiz bizleri çok mutlu etmiştir. Bu başarılarda emeği geçen başta Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, tüm öğretmen ve velilerimize teşekkür ediyorum. Kamuoyunun bizi izlemeye devam etmesini, onlardan aldığımız güçle Karacabey’deki başarı çıtasını daha da yukarılara çekmek için çalışacağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.