Kamuda bayram tatili 9 gün

Ramazan bayramı tatili süresince kamu çalışanları 4 Temmuz Pazartesi yarım gün, 8 Temmuz Cuma günü tam gün idari izinli sayılacak. Karar ile bayram tatili 9 güne çıktı. Böylece kamu çalışanları 9 gün üstüste işe gitmeyecek.
Ramazan Bayramı tatili ile ilgili Başbakanlık’tan yapılan açıklamada; “Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışanların 4 Temmuz Pazartesi günü yarım gün ve 8 Temmuz Cuma günü tam gün izinli sayılmasına ilişkin yazıyı imzalamıştır. Buna göre, kurum yöneticilerince gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede eleman bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar, Ramazan Bayramı’nın arefesi 4 Temmuz Pazartesi günü yarım gün ve 8 Temmuz Cuma günü tam gün idari izinli sayılacaklardır. Yazı ilgili kurumlara gönderilmiştir” denildi.
2016 yılı Ramazan Bayramı, arefe günü ile 4 Temmuz Pazartesi günü (Yarım gün tatil) başlayacak. 5 Temmuz Salı, 6 Temmuz Çarşamba, 7 Temmuz Perşembe günü ise 1-2-3’üncü günler kutlanacak.
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldığını hatırlattı. Bu kararın iç turizme hareketlilik getirdiğini kaydeden Bakan Avcı, “Erken açıklanması da sektör tarafından çok iyi karşılandı. Onun sonuçlarını da alıyoruz. Geçen yıl erken rezervasyon miktarı 4 milyonken, bu yıl 4 milyonu geçti. Ramazan Bayramı’nda bunun 4 milyon 300 bin civarında olacağını tahmin ediyoruz. Şu anda doluluk oranı yüzde 80’e yaklaşmış gözüküyor. Bayramda yüzde 90- 95’e çıkacağı görülüyor. Bir hareketlenme görülüyor. İnşallah bunun yalnız otellere değil, esnafımıza da yansımasını arzu ediyoruz. Bu turizm hareketinin esnafımıza da olumlu yansıyacağını umut ediyoruz” dedi.
Kurban bayramı tatili de 9 gün olabilir
Benzer bir takvime denk gelen Kurban Bayramı tatilinin de 9 güne çıkarılabileceğini aktaran Bakan Avcı, “Zannederim Bakanlar Kurulu, aynı konuda okulların açılmasının hemen arkasından olacağı için daha erken bir açıklama olabilir. Dolayısıyla Eylül ayında da Kurban Bayramı münasebetiyle bir hareketlilik bekliyoruz. Özellikle turizm işletmecilerimize bu bayramı iyi değerlendirmelerini, fiyat politikalarını ona göre ayarlamalarını, iç turizmi hareketlendirecek fiyat ayarlamaları yapmalarını buradan hatırlatmak istiyorum. İnşallah bu hareketliliğin sadece otellere değil, sokaktaki, turizm merkezlerindeki esnafımıza da yansımasını arzu ediyorum. Bazı ilave tedbirlerimiz de var” diye konuştu.
2016 yılı kalan resmi tatiller listesi şöyle:
Ramazan Bayramı Arefesi 1/2 gün 04 Temmuz Pazartesi
Ramazan Bayramı 1. gün 05 Temmuz Salı
Ramazan Bayramı 2. gün 06 Temmuz Çarşamba
Ramazan Bayramı 3. gün 07 Temmuz Perşembe
Zafer Bayramı 1 gün 30 Ağustos Salı
Kurban Bayramı Arefesi 1/2 gün 11 Eylül Pazar
Kurban Bayramı 1. gün 12 Eylül Pazartesi
Kurban Bayramı 2. gün 13 Eylül Salı
Kurban Bayramı 3. gün 14 Eylül Çarşamba
Kurban Bayramı 4. gün 15 Eylül Perşembe
Cumhuriyet Bayramı 1,5 gün
28 Ekim Cuma
29 Ekim Cu-martesi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.