Kalfalık ve ustalık sınav başvuruları sürüyor!

Mesleki Eğitim Merkezi’nden 10 Ağustos uyarısı:

Karacabey Mesleki Eğitim Merkezi, güz dönemi kalfalık ve ustalık sınavlarının 03-29 Eylül 2012 tarihleri arasında yapılacağını duyururken, adayların 10 Ağustos’a kadar başvurularını yapmaları istendi.

            Konuyla ilgili bilgi veren Karacabey Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Sezgin Ak, kalfalık ve ustalık sınavlarına girecek adayların başvurularının alınmaya başladığını söyledi. 10 Ağustos 2012 tarihinin başvuru için son gün olduğunu kaydeden Ak, aksi halde adayların bir sonraki sınav dönemine kalacaklarını dile getirdi.

            Diğer taraftan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Sezgin Ak, bir işte çalışan 14 ile 18 yaş aralığında olan kişilerin, 3308 sayılı yasa gereği çıraklık sistemine kayıt ettirilmelerinin zorunlu olduğunu belirtti.

            Ak ayrıca, 19 yaşından gün alan ve bir işte çalışanların da işverenle imzalayacakları, Mesleki Eğitim Merkezi onaylı bir sözleşmeyle çıraklık sistemine kayıt olabilecekleri bilgisini verdi.

            Müdür Ak, “Kalfalık Belgesi sahibi olup bir işyerinde usta olarak çalışmak ya da bağımsız işyeri açmak isteyen adayların ustalık eğitim almaları şarttır. Ustalık Belgesi sahibi olup yanında çırak çalıştıran ya da çalıştırmak isteyenlerin ise Usta Öğreticilik İş Pedagojisi kursuna katılmaları gerekmektedir. Tüm bunlar için kayıt ve başvurular devam etmektedir” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.