Kadınların hakları korunmalıdır

Kadınların hakları korunmalıdır
Eğitim-Sen Karacabey Yönetim Kurulu üyeleri, Nergis Devrim Şenbaş ve Sadiye Üngör, kutlanan 8 Mart’ta kadınlara uygulanan şiddet ve kötü uygulamayı en ağır şekilde kınadıklarını bildirdi.
Nüfusun yarısını oluşturan kadınların çalışarak, üreterek ve maddi-manevi değerlerin yaratılmasında yer aldığını yaptıkları basın açıklamasında vurgulayan Nergis Devrim Şenbaş ve Sadiye Üngör, “Yeryüzündeki işlerin büyük bölümünü kadınlar yapıyor ama emekleri görünmüyor. Zenginliklerin çok azına kadınlar sahip. Aile içinde harcadıkları emek ve yaptıkları işler, cinsiyetlerinin doğal uzantısı olarak görülüyor; değer görmüyor. Aile içinde görülmeyen ve değer verilmeyen bu emekleri, çalışma yaşamına hep 1-0 yenilgili başlamalarına neden oluyor. Kadınlar köyde kaşık düşmanı, evde saçı uzun aklı kısa, fabrikada vasıfsız işçi. Kadınların ezilmesinde ve sömürülmesinde ataerkillik ile kapitalist sömürü işbirliği halindedir.
Ülkemizde kadınlar eğitim hakkından daha az yararlanıyor. Çalışanların büyük bölümü hala tarım alanında ve ücretsiz aile işçisi statüsündedir. Kadınlar çalışmak isteseler dahi iş bulamıyorlar; işe girerken ve iş yerinde ayrımcılığa uğruyorlar. Kayıt dışı sektör kadın emeğinin sömürüsü üzerinde yükseliyor. Kadın istihdamının en yüksek olduğu kamuda çalışanların büyük bölümü alt kademelerde, düşük statülü işlerde yığılmışlardır. Kamudaki her yüz yöneticiden sadece birisi kadındır. Kamunun tasfiyesini ve istihdamı esnekleştirmeyi getirecek olan Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası ve Personel Rejimi Yassı bu tablonun daha da bozulmasına yol açmıştır” dedi.
Devrim Şenbaş ve Sadiye Üngör, Eğitim-Sen Karacabey İlçe Temsilciliği adına yaptığı bildiride taleplerinin kadınlara iş güvencesi, adil ücret, sosyal güvenlik hakkına kavuşması ve şiddetin önlenmesi olduğunu söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.