Kadınlarımızı saygıyla selamlıyoruz!

 

Karacabey Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Av. Mustafa Çelik, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” ile ilgili yaptığı açıklamada, “Peygamberimiz Hz. Muhammed'in ‘Cennet anaların ayakları altındadır’ sözüne muhatap olan tüm dünya kadınlarının gününü kutluyoruz” dedi.

Günümüzde çağdaş kazanımlarla iş hayatında erkeklerle omuz omuza çalışan tüm kadınları saygı ile selamladıklarını belirten Çelik, “Binbir güçlükle evlat yetiştirmenin mücadelesini veren tüm annelerin ellerinden öpüyoruz. Bizler de kadınlarımızın iş hayatında ve sosyal yaşamda kendilerine yakışır şekilde yer almaları için samimiyetle mücadele ediyoruz” diye konuştu.

Kadınları erkek egemen baskıcı sosyal ortamlardan kurtararak insan onuruna yakışan şartlarda sosyal hayatın içinde yer almaları için çaba harcadıklarına dikkat çeken AKP İlçe Başkanı Mustafa Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü; “Yürüttüğümüz siyasi faaliyetler sırasında da gördük ki, birçok çalışma alanında kadınlar en az erkekler kadar başarılı ve hatta erkeklerden daha da başarılıdır. Aile hayatında da aslında yükün önemli kısmı kadınların üzerindedir. yuvayı dişi kuş yapar misali ailenin, kadınların omuzlarında yükseldiğini görmekteyiz.

‘Haydi kızlar okula’, ‘Baba beni okula gönder’ gibi kampanyalarımız ile de kız çocuklarımızın erkek çocuklarımızla aynı eğitimi almaları ve bu sayede erkeklerle eşit haklara sahip yurttaşlar olarak eşit imkanlarla yaşamalarını amaçlıyoruz.

Maalesef kadına yönelik şiddetin de sıklıkla yaşandığı ülkemizde bu sosyal    hastalığın yok edilmesi gerektiğine inanan hükümetimiz bunun için çeşitli tedbirler almaktadır. Aynı amaçla çeşitli yasal düzenlemeler de yapılmış ve yapılmaktadır.

Bizler dünya görüşü olarak, kadın erkek tüm  yurttaşlarımızın Allah'ın verdiği haklarla birlikte insan onuruna yakışır şekilde varlıklarını sürdürmeleri gerektiğine inanıyoruz. Kadınların ise erkeklerden daha özel daha hassas duyguları ve yapıları olduğunun bilinci ile onlara özel fırsatlar verilmesi gerektiğine inanıyor ve bu yönde çalışmalar yapıyoruz.

Hiçbir siyasi ayırım yapmaksızın tüm kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutluyor ve Ak Parti ilçe teşkilatı olarak tüm Karacabey kadınlarının her zaman yanında olduğumuzu özellikle ifade ediyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.